Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kwari / foto: Shutterstock

Jdou vám střílečky? Zbohatněte

Ve videohře Kwari stačí mít dobrou mušku a peníze se jen pohrnou.

Profesionální turnaje v počítačových hrách jsou již poměrně běžnou záležitostí. Stejně jako desítky a stovky tisíc dolarů, jež si ti nejlepší mohou odnést. Progaming je často přirovnáván ke sportu a přenáší se do něj i určité elitářství – živit se jím, byť opravdu velmi dobře, může jen absolutní špička. Ostatním nezbývá než hrát jen pro zábavu.

Pořádný hazard

magazin.cz
Projekt Kwari však v tomto zažitém schématu slibuje změnu. Hry se může zúčastnit každý, a pokud se nebojí riskovat, může si přijít na slušné výdělky. Pochopitelně za předpokladu, že je lepší než ostatní.

Kwari má podobu klasické multiplayerové akce, která velmi připomíná oblíbené evergreeny Quake či Unreal Tournament. Ve speciálních arénách se pohybuje určitý počet hráčů, přičemž každý se snaží o likvidaci ostatních. Platí tedy systém všichni proti všem. Zatímco ve zmíněných střílečkách hrajete jen pro dobrý pocit a snažíte se být lepší než ostatní, Kwari nese prvky hazardu.

Hru si můžete stáhnout zdarma z internetových stránek výrobce, ale abyste se mohli zúčastnit bojů, budete potřebovat počáteční vklad. Zadáte tedy číslo kreditní karty a na herní účet si převedete nějaký ten peníz. Počítejte s tím, že je třeba platit i za náboje do zbraní. Pět tisíc patron stojí zhruba pět dolarů. Každá zbraň přitom spotřebovává odlišné obnosy munice. Výstřel z obyčejné pistole stojí pouhou jednu jednotku, zatímco vypálení rakety vás přijde na osm nábojů.

Peníze visí ve vzduchu

magazin.cz
Obnos za munici je jediným, který jde na účet tvůrců hry. Ostatní přesuny už se řeší – i když zprostředkovaně – mezi jednotlivými hráči. Ve chvíli, kdy se vám podaří nepřítele zranit, přesouvá se z jeho virtuálního konta na vaše částka ekvivalentní zvolené míře rizika a zranění, jež jste soupeři uštědřili. Samozřejmě to funguje i naopak a je třeba počítat s tím, že vás o peníze může někdo obrat.

V začátečnických arénách platí, že jeden ubraný život má hodnotu jednoho dolarového centu. Představte si hypotetický souboj. Pálíte po soupeři a podaří se vám ubrat mu šedesát životů, ale i on se do vás párkrát trefil a ubral například třicet životů. Výsledkem je třicet centů připsaných na vaše konto.

Jistě, takové částky nebudí velký respekt, ale můžete se zúčastnit i hry, kdy na místo centu nastupuje dolar a to pak přelévají v přepočtu na koruny klidně tisícové částky. Adrenalin zaručen! Vydělané peníze si lze kdykoliv převést z virtuálního konta zpět na běžné.

Se zábavou to je horší
Pravidla hry a finanční přesuny se ukázaly být odladěny velmi dobře. Za provedení hodně zajímavého konceptu má tedy Kwari jedničku.

Horší to je se samotnou kvalitou hry. Marketingovým heslem Kwari je „zábavou k bohatství“, bohužel hratelnost není zdaleka tak dobrá, jak bychom si představovali. Technicky působí titul zastarale a v porovnání se současnými multiplayerovými akcemi nemá příliš co nabídnout.

Jedinou motivací tak zůstává možnost si vydělat. Zejména zkušenější hráči si i s trochou štěstí mohou přijít na slušné výdělky, zda se u toho budou i bavit, to už je diskutabilní.

Klienta hry si můžete stáhnout na homepage https://www.kwari.com, kde najdete i všechny potřebné informace do začátku.

Video:

Co na to říkáte vy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 189