Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tuning Motoru / foto: shutterstock

Jak zvýšit výkon vozu? Je několik moderních postupů

Ne každý má automobil jenom na to, aby se přepravil z bodu A do bodu B. Mnoho lidí u aut hledí třeba i na jejich výkon.

Jste na tom stejně? Potom pamatujte, že jsou možnosti, jak se dá zvýšit. Jedním z příkladů jsou třeba jeho technické úpravy. Jsou firmy, které umí dodávat paralelní převodovky, které právě toto umí. Jejich montáž je dobré nechat na odbornících a následně výsledek snadno vyzkoušet. Nejde ale o jediný možný postup, který přichází v úvahu.

Auto je možné kompletně přestavět

I toto je cesta, která se hojně používá. Jde sice o postup náročnější, ale rozhodně funkční. Kompletní přestavba je často spojena hlavně s úpravami motoru, který bude schopný dodávat větší výkon, také nelze zapomenout i na další kroky, jako jsou třeba sportovní podvozky KW. Ty už se hodí hlavně těm lidem, kteří hledají nejenom výkon jako takový, ale potřebují upravit vlastnosti svého vozu tak, aby vyhovovalo i na závodní dráze.

Pomoci může lepší aerodynamika

Je pravdou, že těmito úpravami se tabulková hodnota výkonu sice nezvýší, ale auto bude moci být v případě zrychlení mnohem lepší, a také dříve dosáhne maximální rychlosti. A to jenom proto, že se sníží odpor vzduchu. Jak lze daných postupů dosáhnout? Mezi hlavní metody patří:

- Snížení světlé výšky vozu

- Lepší tvarování karoserie

- Různé spoilery a doplňky

Existuje i možnost tuningu

Když se řekne slovo tuning, tak si většina lidí představí hlavně takové úpravy, kterými se mění vzhled vozu. Nejde ale o postup jediný. Je třeba seznámit se i s pojmem, kterým je chiptuning. Zde se jedná o takzvané načipování, které je využíváno hlavně k tomu, aby mohl být elektronickou cestou zvýšený objem motoru. Jde o poměrně zajímavý zásah do auta, který k lepšímu výkonu dokáže pomoci. Samozřejmě zde bychom neměli zapomínat na fakt, že něco takového by měl dělat výhradně jenom specialista.

Jak zvýšit výkon vozu? Je několik moderních postupů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!