Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Katalyzátor / foto: shutterstock

Podle čeho poznáte poškozený katalyzátor a jak s ním správně naložit?

Moderní automobily jsou poměrně složitá zařízení, v nichž se může poškodit celá řada dílů. Každý problém vyžaduje trochu jiný přístup, což samozřejmě platí i pro katalyzátory. Kde je najdete a jak poznáte jejich poškození?

Typické znaky

Katalyzátor je součástí výfukového systému a připomíná svým tvarem jakousi bandasku. Jeho účelem je zachycování nebezpečných zplodin během jízdy a jejich následná filtrace. Funguje-li dobře, můžete vesele jezdit sem a tam. Pokud však pozorujete špatné startování, snížený výkon vozidla a cítíte typický zápach zkažených vajec při provozu – máte problém.

Rozhodně vadný díl nevyhazujte na skládku, protože je plný škodlivin a také cenných materiálů. Přesně proto přichází na scénu výkup katalyzátorů. Díky němu si můžete přijít na celkem pěkné peníze, a tím pádem snížíte náročnost koupě nového kusu. Stačí jen vědět, komu se svěřit do péče. Raději buďte při výběru pomocníků opatrní.

Výkup katalyzátorů

Ověřený výkup

Spoustu pozitivních recenzí si za léta praxe zasloužila třeba oblíbená firma Catalycon s webovými stránkami www.catalycon.cz, která má provozovnu v Dobrušce. Zárukou kvality je více než patnáct let zkušeností ve zpracování i recyklaci drahých kovů.

Ať už vás zajímá prodej katalyzátoru, lambda sond, libovolného kovu, či sháníte spíše výkup DPF, dočkáte se vysoké finanční kompenzace a velmi rychlého vyřízení celého procesu. To platí nejen pro Čechy, ale i pro zákazníky ze Slovenska.

Rozhodně nemusíte vážit cestu až do zmíněných měst, jelikož lze vše vyřešit klidně i online, s pomocí dopravců. Mrkněte se na internetové stránky pod vloženými odkazy, přečtěte si praktické informace a domluvte si individuální nacenění. Budete překvapení, kolik peněz lze získat za poškozený katalyzátor.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze