Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hydroizolace / foto: shutterstock

Plochá střecha vyžaduje pořádnou péči. Na co si musíte dávat pozor?

Nezáleží na tom, jestli vlastníte výrobní halu, sklad, obchod, školu, nebo jakýkoliv jiný typ budovy, drtivá většina z vás pravděpodobně zvolí plochou střechu.

Toto řešení totiž poskytuje značné množství benefitů, které vám podstatně usnadní podnikání. Bavíme se o úsporách za vytápění, snadnější realizaci rozvodů odvětrávání, lepší přístup z hlediska údržby, možnost instalace světlíků a tak podobně. Na co si ale musíte dávat pozor?

Ploché střechy

Dlouhodobé úspory, nebo naopak katastrofa

Ploché střechy s sebou přináší nejrůznější specifika, která musíte vzít v potaz nejen při realizaci, ale i v průběhu následujících let. Mezi nejčastější kameny úrazu patří samozřejmě hydroizolace, jež zvyšuje tepelný komfort uvnitř budovy, prodlužuje její životnost a snižuje nutnost zásahů.

V dnešní době přitom existuje pestrá škála materiálů i technologických postupů, které se značně liší svou kvalitou. Vhodně zvolená hydroizolace plochých střech zabraňuje úniku tepla, v létě naopak příjemně chladí, zabraňuje pronikání vlhkosti, snižuje tepelné mosty a zamezuje rozvoji plísní.

Zelené střechy

Spolehliví řemeslníci

V tomto ohledu se vyplatí vsadit například na služby známé společnosti CZ Isolation s.r.o. Tito odborníci se zaměřují na průmyslové objekty, bytové i rodinné domy. Postarají se přitom o všechny náležitosti, od prohlídky, konzultací, návrhu až po samotnou realizaci a dlouhodobý servis.

V posledních letech jsou v oblibě především zelené střechy. Ty jsou pokryté vegetací, takže působí spíše jako lesní palouček. Jejich součástí je odvodnění i zavlažování, takže se jedná o nenáročný a plně soběstačný ekosystém. Tuto volbu ocení spíše majitelé moderních bungalovů. Jak taková střecha vlastně vypadá? Mrkněte se na stránky pod odkazem a ihned uvidíte sami.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze