Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Operace / foto: shutterstock

Švédští medici pitvali svého učitele

Drsná zkušenost.

První pitva bývá pro studenty lékařství dosti těžkou zkouškou. Studenti prestižní lékařské fakulty na Karolinska Institutet to měli o to těžší, že prvním zesnulým, kterého pitvali, byl jejich bývalý učitel.

"První pitva bývá emocionálně opravdu hodně náročná a my jsme pitvali někoho, koho jsme znali," řekl jeden ze studentů reportérům švédské agentury TT.

"Byla jsem opravdu šokovaná. Myslím, že tu nějak selhala pravidla," dodala jiná studentka.

Musí se s tím vyrovnat
Děkanka fakulty Birgitta Sundelinová přiznala, že šlo o "velmi nešťastnou" událost. Studenti prý bývají předem seznámeni s tím, čí tělo budou pitvat, a i tentokrát to prý věděli.

Sami medici ale tvrdí, že jejich třída nic netušila až do chvíle, kdy vešla do učebny a spatřila učitelovo tělo na pitevním stole.

Vedoucí katedry Tina Dalianisová řekla, že se studenty cítí a že to pro ně muselo být velmi těžké. Ale škola prý neudělala nic špatně: "Je to hrozné, ale je to součást vzdělávání. Bohužel, musejí se s tím vyrovnat."

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 8