Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: magickcanoe.com

Sjížděli rozvodněnou řeku na nafukovacích pannách

Není plavidlo jako plavidlo. Některá nejsou bezpečná.

Není známo, proč se devatenáctiletí australští milenci vydali na řeku Yarra na nafukovacích pannách. Byli sice zachráněni, ale policie vydala varování, že „nafukovací panny nejsou uznávaná plavidla“.

Policie potvrdila, že záchranáři byli přivoláni kolem půl páté odpoledne, když se dva mladí lidé dostali poblíž městečka Warrandyte do potíží. Dívka v rozbouřené řece o svou latexovou kamarádku rychle přišla. Naštěstí se jí podařilo chytit se plovoucího kmenu a volala o pomoc. Její přítel s ní zůstal a měli štěstí. Po chvíli si jich všimli lidé na břehu a zavolali záchrannou službu. Kromě toho se k nim také vypravil kajakář a dovezl jim záchranné vesty.

Schytali to od záchranářů

V situaci, kdy v Queenslandu povodně zabily již desítky lidí a záplavy se šíří dále na jih, policie moc pochopení pro nápad mladého páru neměla.

„Plýtvání našimi prostředky na podobné výstřelky není ideální. Většina záchranářských organizací by neměla moc sympatií pro osoby, které se takto chovají. Máme tu momentálně hodně lidí, kteří opravdu potřebují pomoc,“ řekl starší konstábl Wayne Wilson, který se na záchraně dvojice podílel.

Chlapce i dívku po vytažení z vody sice prohlédli lékaři, ale ukázalo se, že z rozbouřené řeky vyvázli bez zranění. „Osud nafukovacích panen nám není znám,“ dodal konstábl Wilson.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 7