Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Alenka se vrací do říše divů

Pohádková Alenka znovu proklouzne králičí norou do bizarního hororového světa, který má s knižní předlohou jen pramálo společného.

Románovou klasikou Alenky v říši divů z pera Lewise Carolla se už před lety nechal inspirovat známý herní tvůrce American McGee, který pohádkově imaginativní říší za zrcadlem převedl do groteskního počítačového světa, plného strachu a násilí. Dokonalá vizuální podoba a zábavná hratelnost slavily u hráčů velký úspěch, a proto není divu, že nyní se na trhu objevilo volné pokračování nazvané Alice: Madness Returns.

magazin.cz

Originální podívaná
A právě originální vizuální zpracování, které dokonale vykresluje bláznivě fantaskní a morbidní svět Alenčiných představ, patří i tentokrát mezi hlavní lákadla nové hry. Na začátku hry se sice objevíte ve viktoriánském Londýně, z něhož čiší ponurá syrovost bídné chudinské čtvrti, ale velmi záhy se na cestě ze sirotčince propadnete králičí norou do snového světa za zrcadlem.

magazin.cz

Tady začínají opravdové vizuální hody. McGee podobně jako v předchozím dílu totiž vzal původní koncept Carollovy Alenky a převrátil ho naruby do šíleně morbidní podoby. Tam kde se mohl čtenář mile usmívat a podivovat nad prapodivnými představami, tady mu budou vlasy hrůzou vstávat na hlavě. Každá sebepodivnější bytost na Alenku vytáhne přinejmenším ostrý dráp a vrhne se na ní, aby následně skončila v kaluži krve.

magazin.cz

Alenka totiž naštěstí dostane do vínku nabroušený vorpálový meč, kterým krájí protivníky hlava nehlava, rychlopalnou pepřenku s účinnosti kulometu a později palici ve tvaru šachového koně a granátometnou čajovou konvicí. Bizarních nepřátel potká požehnaně, proto při setkání s obřími porcelánovými panenkami, samuraji, přerostlými vosami a jinými temnými monstry ocení možnost zbraně si postupně vylepšovat za nasbírané zoubky. V mnoha situacích pomůže rovněž deštník sloužící jako štít a lektvar, přeměňující Alenku v hejno motýlů.

magazin.cz

Zábavná arkáda
Herní Alenka ovšem není pouze bezduchá akce. Herním stylem patří především ke klasickým skákacím plošinovkám, takže se připravte na časté přeskakování plošinek z dominových kostek, přelétávání propastí, řešení různých miniher a hledání létajících prasečích rypáčků, otevírajících cestu dál. Alenka se dokáže také zmenšit a prolézáním klíčovými dírkami objevovat skryté místnosti nebo tajné plošiny a cestičky.

magazin.cz

Alice: Madness Returns naleznete v obchodech ve verzích pro PC a konzole PlayStation 3 a Xbox 360. Konzolové verze navíc obsahují speciální kód pro stažení prvního dílu American McGee’s Alice.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1