Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Cesta ZDARMA pro dva do Španělska

TIP na poznávací výlet a soutěž o jízdenku pro 2 osoby

Barcelona bez Gaudího architektury, to by bylo něco jako Praha bez Pražského hradu. Naprosto osobité a originální ztvárnění Gaudího staveb mísící secesi, modernismus, motivy z živé přírody, nádech španělského orientu a výrazné barvy dotváří architektonický fond města, a vytváří tak naprosto unikátní a osobitou metropoli. Antonio Gaudí, především díky svému mecenáši panu Güellovi, realizoval celou řadu staveb, z nichž je několik zapsáno i do seznamu světového dědictví UNESCO.

 

magazin.cz


 

Ne všechny stavby jsou však přístupné pro turisty. V některých stále bydlí potomci původních vlastníků. Jsou však natolik zajímavé, že stojí za to je vidět i pouze zvenku. 


magazin.cz


Chrám Svatá rodina – Sagrada Família
Sagrada Família, symbol novověké Barcelony, patří zcela jistě k nejstarším staveništím na světě. Se stavbou Gaudí započal roku 1882, ani dnes se však, po více než sto dvaceti letech, práce nechýlí ke konci. Sbírky na pokračování stavby jsou už barcelonskou tradicí, každoročně se lidé skládají na další dílek této fantastické stavby. Připomíná tak trochu naše Národní divadlo. Díky sponzorům – a také díky turistům – stavba nicméně v posledních letech pokračuje v rychlém tempu. Všechny peníze, které se vyberou na vstupném, putují do stavebních fondů Sagrady.

zdroj: orbin.cz

 

CESTA PRO DVA DO ŠPANĚLSKA
Soutěž o zpáteční jízdenku pro 2 osoby do BARCELONY od EUROLINES

(Lze vybrat i jiné evropské město z nabídky EUROLINES)
slosování: 24. 3. 2011

SOUTĚŽNÍ OTÁZKU NAJDETE ZDE
správnou odpověď hledejte na www.elines.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2