Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Praha / foto: Pixabay

Co podniknout tento víkend v Praze

Praha je považována za jedno z nejkrásnějších měst světa a my se s tímto názorem rádi ztotožňujeme.

Ne snad zaslepeni patriotismem, nebo z principu. Objektivně je nutno uznat, že naše hlavní město je nádherné a turisty právem oblíbené. Nespočet památek, historických míst a institucí pro kulturní, sportovní a zábavné vyžití. Mimo jiné tedy ideální destinace pro sobotní a nedělní výlet. Co tedy podniknout o víkendu v Praze?

Klasika…

Nasnadě jsou návštěvy známých památek – Pražský hrad, Karlův most, Národní muzeum, orloj, Hradčany…po obchůzce pak přijde vhod některá z vyhlášených restaurací, kaváren, nebo hospůdek. Večer pak procházka na Petřín, návštěva divadla, koncertu nebo třeba jen posezení u vínka. Hezké, poučné, zkrátka výborně strávený čas. Ale…

… nebo něco nového?

… jestli už jste poněkud přesyceni historie a turistického ruchu, můžeme nabídnout alternativu. Praha je krom mnohého jiného také domovskou základnou spolku Questerland, který právě v hlavním městě provozuje aktuálně čtyři do detailu propracované únikové hry.

Cíl? Únik!

Rozhodnete-li se věnovat část vašeho programu této skvělé zábavě, čeká vás několik desítek minut luštění hádanek, rébusů a hlavolamů, pátrání po skrytých indiciích a klíčích s jediným cílem – uniknout! To vše v propracovaných a realistických kulisách vesmírné lodi, čarodějnické školy, postapokalyptické budoucnosti, nebo bankovního trezoru, na jehož obsah jste právě dostali zálusk.

A jestli se vám to nepovede napoprvé, nezoufejte – nic vám nebrání zkusit některou z únikových místností znovu a vyzkoušet jinou strategii, jiné postupy, nebo s jiným týmem :) Jistě, není to klasická náplň výletu, ale o to větší je to zábava. Zábava, ve které se snoubí akce, napětí a spousta zážitků. Až se tedy příště vydáte do stověžaté matičky, zavítejte také k nám, těšíme se.

K tomuto článku není otevřena diskuze