S pečením vánočního cukroví můžete začít
Máme přelom listopadu a prosince a nastává čas pečení vánočního cukroví. Pro některé hospodyňky je na pečení čas, jiné už mají některé druhy napečené. Je to individuální, ale právě v těchto dnech ve většině domácností začíná vonět vanilka a s pečením se začíná.
Jaké druhy budou vévodit vašemu svátečnímu stolu
Každoročně si většina kuchtiček říká, že letos tolik druhů péct nebude, že jen tohle a tamto. No jo, jenže potom přijde ještě, že tohle máme rádi. Najednou se zase, jako každý rok, peče třeba deset a víc druhů cukroví. Ve většině domácností se pak peče linecké cukroví, vanilkové rohlíčky, šlehačkové cukroví nebo oblíbené pracny. Perníčky se taky v mnoha kuchyních upečou a následně nazdobí. Recepty se mnohdy dědí po generace a domovy se zahalí do vánoční vůně.
Pečení cukroví navodí pocit pohody
Většině dospělých se vrátí vzpomínky na dětství, kdy prvně pomáhali při pečení a jak nenápadně uždibovali těsto a ochutnávali ho. Jen se přiznejte, že jste to dělali taky. Dnes už pečete vánoční cukroví se svými dětmi nebo dokonce i s vnoučaty. A pokaždé je to stejné – voňavé a plné pohody. U dětí se znásobí těšení se na Ježíška, zazní koledy.
Ať už vše při pečení poběží jak má a nebo se vám podaří něco připálit, myslete na to, že tohle není dostih. Pečení je příprava na Vánoce a ty jsou svátky klidu a míru. Takže i když se vám úplně všechno nepovede, tak klídek. Ostatně co by to bylo za Vánoce, kdyby se alespoň jeden plech nepřipálil. Berte to tak, že i to k pečení vánočního cukroví patří.
Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/nejlepsi-vanocni-cukrovi-59531
Nastává čas pečení cukroví, jaké bude vévodit vašim stolům letos?
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!