Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Donald Trump / foto: shutterstock.com

Koho byste chtěli na Pražském hradě?

Představte si, že máte kouzelný prsten. Když s ním otočíte, některý ze známých prezidentů najednou sedí na Pražském hradě. Koho byste si vybrali? Předpokládáme, že tento vykouzlený prezident umí česky, vyrostl v naší kultuře a se stylem sobě vlastním vládne z Pražského hradu.

Donald Trump by si na Pražský hrad asi sednout nešel, přestože jeho první tchán s tchýní byli Češi stejně jako jeho první manželka. Pro svůj nezaměnitelný styl má mnoho příznivců, ale i odpůrců, kteří mu nemohou přijít na jméno. Pravdou ale je, že za jeho panování se poměry v USA i ve světě zlepšovaly.

Joe Biden

Současný americký prezident není mezi Američany v tuto chvíli vůbec oblíben. Je mu vyčítáno opravdu mnohé. Je však otázkou, jestli skutečně ovlivňuje všechny záležitosti, které jsou mu přičítány. Jeho zdravotní stav je také často skloňovanou veličinou, zejména jeho duševní část.

Zuzana Čaputová

Prezidentku jsme ještě neměli. Sice jsme – dle hlavních médií – k tomu s Danuší měli nedávno docela blízko, nakonec se však ukázalo, že Češi prostě na Hradě chtějí muže. Co by se však dělo, kdyby najednou na Hradě seděla česká paní Čaputová? Je vám líto, že tam nebude sedět Danuše?

Volodymyr Zelenský

Prezidenta Zelenského netřeba představovat. Jeho zelený oděv koresponduje nyní nejen s jeho příjmením, ale i s celkovou situací na Ukrajině. Chtěli byste ho na Pražském hradě?

Viktor Orbán

Viktor Orbán sice není prezident Maďarska, ale když se zeptáte osmdesáti procent Čechů, kdo je prezident Maďarska, odpoví vám „Orbán“. Proto jsme jej do našeho výběru zařadili. Orbán, v Evropské unii často nenáviděn, doma často milován…opět je mu vyčítáno mnohé. Pravdou však je, že za jeho panování Maďarsko posílilo, síť čerpacích stanic MOL se rozšířila do zahraničí, Maďarsko nemá problém s energiemi. Jak je to s ním doopravdy vědí ale asi jen Maďaři.

Vladimír Putin

Vladimíra Putina také nemusíme příliš představovat. Je to muž, který svoji profesní dráhu v tajných službách započal ještě ve Východním Německu, kde se údajně již tehdy poznal s budoucí německou kancléřkou Merkelovou. V roce 2000, kdy americký prezident Clinton již otevřeně počítal s rozdělením Ruské federace na několik menších států a rozpad Ruska se odhadoval na pouhé měsíce, se stal Ruským prezidentem. Už od tohoto roku mu mnozí předpovídají pád a následné odsouzení a smrt, neboť opravdu nevládne v rukavičkách. Tyto předpovědi se – s větší či menší intenzitou – periodicky opakují již 22 let.

 

zdroj:

https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump

https://cs.wikipedia.org/wiki/Joe_Biden

https://cs.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Putin

 

Anketa

Koho byste chtěli na Pražském Hradě?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!