Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bolest břicha / foto: shutterstock

Jak vyzrát na menstruační bolesti – pomáhá teplo i hořčík

Určitě to většina žen zná. Zvláště ty, které na tyto menstruační bolesti trpí. Proč vlastně mají některé z nás bolestivou menstruaci a jak na ni?

Menstruace znamená v překladu měsíc – není tedy náhoda, že klasický standardní menstruační cyklus probíhá jednou měsíčně. Menstruace v nás může vyvolat velké hormonální změny: například podrážděnost, nechuť k jídlu, lítostivost nebo naopak přehnanou chuť sníst toho co nejvíce.

Bolesti břicha
Bolesti břicha – Zdroj: Shutterstock.com

Silné menstruační bolesti mohou dotyčnou vyřadit z běžného života

Bohužel spousta žen může vnímat svou menstruaci negativně právě kvůli těmto bolestem. Některé mají menší bolesti, jiné zase naopak větší a některé extrémní, a to jim brání fungovat normálně. Nejsou schopné samou bolestí dělat činnosti, se kterými v běžném životě nemají problém a považují je za přirozené.

Proč některé z nás cítí velké, až extrémní bolesti?

Příčinou je uvolňování narostlé děložní sliznice. A právě proto, že ji každá máme jinou, cítíme jinou míru bolesti břicha a každou menstruaci prožíváme a vidíme úplně z jiného hlediska.

Bolesti při menstruaci
Bolesti při menstruaci – Zdroj: Shutterstock.com

Pokud už si nevíte rady a jste nešťastná z toho, že vás extrémní menstruační bolesti omezují v normálním životě, můžete zkusit několik rad a tipů, které by vám mohly pomoct.

Teplo – pomocník při křečích

Mnohdy ženy o tomto zázraku ani neví a přitom je to úplně jednoduché. Hodně vám může pomoct, když si zahřejete polštářek a přiložíte jej na místo největších bolestí.

Doplnění hladiny hořčíku

Pokud nezabralo teplo při silných menstruačních bolestech, můžete sáhnout po některé z tabletek proti bolesti. Samozřejmě to s nimi nepřehánějte a neberte si několik tablet naráz. A jestliže chcete zvýšit účinky prášku, není na škodu si k tomu ještě doplnit hořčík, který by vám měl navíc pomoci i proti únavě a vyčerpání.

Hořčík
Hořčík – Zdroj: Shutterstock.com

 

Zdroj:

Co pomáhá na menstruační bolesti | BENU.cz

Jak vyzrát na menstruační bolesti – pomáhá teplo i hořčík

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!