Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tea tree olej / foto: shutterstock

Tea tree oil - zázrak, který vám pomůže s řadou zdravotních i kosmetických problémů

Znáte zázračný olejíček, jehož pár kapek vám může pomoci s plísní na nohou, opary i bradavicemi? Pokud jste o účincích tea tree oleje ještě neslyšeli, čtěte dál. Jeho výsledky jsou totiž skvělé!

Levný pomocník s velkou silou

Tea tree oil sice na první nádech nepatří mezi ty, které vám budou vonět. Zato si poradí s řadou kosmetických problémů a často vás zachrání před návštěvou lékaře, dermatologa i lékárny. Prodává se v malé lahvičce, kterou snadno strčíte do batohu či kabelky a můžete ho mít po ruce neustále. Jeho cena je přitom nízká - v řádu desetikorun. Kupujte ho však v lékárnách či drogeriích, kde bude mít dobrou kvalitu. 

Kosmetika tea tree
Kosmetika tea tree – Zdroj: Shutterstock.com

Kosmetické problémy, se kterými tea tree oil zatočí 

Máte problém s věčně mastnými vlasy a řešíte, co dělat, abyste je nemuseli mýt tak často? Nebo vás trápí lupy a stále bíle poprášená ramena? Pak si po každém umytí hlavy nakapejte 10 kapek tohoto olejíčku do vlasů a nechte ho chvíli působit. Pokud vaše děti přinesly ze školy ve vlasech vši, nakapejte olej do vlasů, promasírujte a opět nechte chvíli působit. Pak vlasy umyjte. Do šamponu můžete rovněž olej přidat, nebo koupit šampon, který již tea tree olej obsahuje. Jako prevence je výborné dětem olej nakapat každé ráno na temeno hlavy, za krk a za uši. Vši se jim vyhnou.

Olej vtírejte jemně do vlasů
Olej vtírejte jemně do vlasů – Zdroj: Shutterstock.com

Bradavice, akné i opary vám dají pokoj

Tea tree oil je skvělým pomocníkem také na opary a afty. Stačí je několikrát denně poťukat vatovou tyčinkou namočenou v tomto oleji. Pokud vás trápí bradavice, potírejte je tea tree olejem, dokud se neztratí. Tento olej si dokáže poradit i s plísní na nohou. Naneste jej na postižená místa alespoň třikrát denně a masírujte. 

Tea tree olej si poradí s řadou kosmetických problémů
Tea tree olej si poradí s řadou kosmetických problémů – Zdroj: Shutterstock.com

Přírodní lék na ucpaný nos i bolest kloubů

Tento zázračný olej však nepomáhá jen s kosmetickými problémy. Poradí si hravě i se zdravotními obtížemi. Pokud vás bolí svaly a klouby, opět jej naneste na bolavá místa a masírujte několikrát denně. S uvolněním vám pomůže, když si pár kapek tea tree oleje přidáte do vody ve vaně. 

Pokud jej nakapete do vodní lázně a budete inhalovat, pomůže vám s uvolněním nosu. K tomuto účelu slouží dobře i pár kapek na mokrý kapesník či do misky s vodou. Položte kapesník či misku na topení a hned se vám bude lépe dýchat. 

Tea tree oil si dokáže poradit i s vaginální infekcí. Opět stačí přidat pár kapek do napařovací lázně nebo do vany, popř. jej můžete přidat do intimního gelu, jímž se myjete. 

 

Zdroj:

https://www.lekarna.cz/clanek/tea-tree-oil-a-jeho-ucinky/

https://www.goodie.cz/a/tea-tree-olej-a-11-zpusobu-vyuziti-jeho-blahodarnych-ucinku

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tea_tree_oil

 

 

Tea tree oil - zázrak, který vám pomůže s řadou zdravotních i kosmetických problémů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!