Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Bizarní lahůdka: krysí maso!

V Thajsku můžete teď narazit na zajímavou pochoutku - krysí maso? Že je to hnus? Prý naopak, velice chutné!

Thajští prodavači rychlého občerstvení slaví úspěchy s novou lahůdkou. Jde o jídla připravená z krysího masa. Zdá se, že si místní lidé hlodavce přímo zamilovali.

Krysy se sice na chudém severu Thajska jedí už dlouho, ale až teprve nedávno je začali prodávat i v pouličních stáncích s rychlým občerstvením. Krysí maso je prodáváno buď syrové nebo už tepelně upravené a zákazníci ochotně platí za kilo až 150 bahtů, tedy asi 80 Kč.

"Chutnají lépe než kuře," potvrdil jeden spokojený zákazník reportérům agentury AP a dodal: "Samozřejmě záleží na tom, co vám chutná, ale je to maso jako jakékoliv jiné."

Jeden z prodavačů krys, Sala Prompim, tvrdí, že nejlepší jsou krysí boky a játra: "Chutnají špičkově, nic se tomu nevyrovná."

On sám však zdůrazňuje, že používá zásadně krysy chycené v rýžových polích, nikoliv tedy krysy městské. Příprava je poměrně jednoduchá a například od kuřat se liší pouze tím, že krysy se zabíjejí utopením. Pak se stáhnou a dusí, smaží, grilují nebo pečou. Pan Prompim říká, že denně prodá až 100 kilogramů této lahůdky v nejrůznějších úpravách.  

Jedli byste krysu?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 99