Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nejvyšší horská dráha na světě

Unikátní adrenalinová dráha bude obtáčet věž čnící do výše sto šedesáti metrů.

Patříte-li mezi milovníky adrenalinových jízd na divoce se klikatících horských dráhách, u nás na mnoho příležitostí nenarazíte. Pro skutečně výjimečný zážitek musíte cestovat do zahraničí, nejlépe za moře do Spojených států, kde se zábavní parky horskými dráhami jen hemží. Za dva roky k nim přibude další unikátní dráha, která bude výjimečná svojí výškou.

magazin.cz

 

Nejvyšší dráha

Dosavadní výškový rekord drží ocelová horská dráha Kingda Ka, která stojí v zábavním parku Six Flags v New Jersey. Vypíná se do výšky sto čtyřiceti metrů a její 950 metrů dlouhou trasu prolétnete za necelou půlminutu rychlostí 205 km/h. Nová dráha nazvaná Polercoaster by měla být ještě o dvacet metrů vyšší a na rozdíl od většiny ostatních zařízení bude koncipovaná jako úzká věž s průměrem kolem pětačtyřiceti metrů.

Na rozšířeném vrcholku bude v provozu prosklená dvoupatrový vyhlídková restaurace, kam byste se ovšem radši měli usadit teprve až po absolvování divoké jízdy. Nicméně start začíná právě zde, kde nasednete do osmimístného vozíku a rychlostí kolem 100 km/h se spustíte na dráhu. Pak už vás čekají obvyklé výkruty, prudké zatáčky, lopingy a všechny možné radosti odkazující žaludek do vyšších sfér mimo hmotné tělo nebohého pasažéra.

magazin.cz

 

Výtahem na vrchol

Na vrcholek věže vede prosklený výtah, jímž se do vyhlídkové restaurace a okolních obchodů dostanou i návštěvníci, kteří si na divokou jízdu netroufají. Každopádně se bude jednat o nejvyšší atrakci, jaká je v zábavních parcích USA k vidění. Na příští rok se sice chystá spuštění ruského kola v komplexu I-Drive Live, ovšem to vynese návštěvníky jen do výšky sto čtyřiceti metrů. Stometrová varianta Polercoasteru bude uvedena do provozu příští rok v novém zábavním parku LakePoint Sporting Community.

Stavba královského Polercoaster by měla začít v příštím roce na zatím neupřesněném místě a na slavnostní otevření si budeme muset počkat do roku 2016. Předpokládaná cena stavby by se mohla vyšplhat až k šedesáti miliónům dolarů a podle zástupců firmy US Thrill Rides, která za projektem stojí, výška stavby nebude jediným rekordním údajem. Další podrobnosti však bohužel odmítli prozradit.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!