Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Primorsko / foto: shutterstock

Dovolená v Bulharsku není ani v září pasé

V České republice začíná panovat deštivé počasí, které v člověku vyvolává stres a depresi. Nicméně se slunečními paprsky se rozloučit ještě nemusíte, protože přímořské destinace lákají na příjemné teploty a letní počasí.

Stále oblíbenějším cílem českých turistů je Bulharsko, které je charakteristické atraktivní cenovou politikou a ojedinělou atmosférou. Hlavními lákadly této země, jež přirostla k srdci mnoha českým cestovatelům, jsou zlatavé pláže lemované azurovým mořem, zrekonstruované hotely s kvalitními službami a výborná kuchyně.

V letošním roce je dovolená Bulharsko velice žádaná, neboť tato země se vyhnula migrační vlně. Tamní obyvatelé jsou přívětiví, přátelští a ochotní. Pokud se tedy ztratíte, s radou místního člověka najdete rychle cestu zpět. V některých restauracích jsou dokonce jídelníčky nejen v bulharštině a angličtině, ale také v češtině.

Destinace v Bulharsku

Velice častým cílem českých turistů je Nesebar, pro který je vedle turisticky stěžejní také rybolov. Město, které se rozprostírá na skalnatém poloostrově, se pyšní romantickými dlážděnými uličkami s kamennými či dřevěnými příbytky. Už při příjezdu vás vtáhne starobylá atmosféra.

Pokud preferujete moderní pojetí dovolené, potom zavítejte na Slunečné pobřeží, které dokonce získalo prestižní modrou vlajku. Toto ocenění pouze potvrzuje, že Slunečné pobřeží je ekologicky založené. Ubytujete se v některém z luxusních hotelů nedaleko písčitých pláží. A po celou dovolenou si budete užívat křišťálově čisté moře. Ale někdo může jako nevýhodu vnímat přeplněnost a vysokou koncentraci turistů.

Závěrem bychom neměli opomenout Primorsko, které se vyznačuje dvěma velkými plážemi na severu a na jihu, anebo Zlaté písky pyšnící se nejčistším pískem na pobřeží Černého moře.

Jestliže plánujete Bulharsko letecky, nemusíte se ničeho bát. Let trvá necelé dvě hodiny.

K tomuto článku není otevřena diskuze