Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
uvodní obrázek / foto: www.zaparkujteuletiste.cz

Zabezpečení domu před odjezdem na dovolenou - rady a tipy

Chystáte se na dovolenou? Pokud ano, myslete na celkovou bezpečnost.

Nejenom, že myslíte na své auto, které je dobré nechat zaparkované u letiště, které je monitorováno a hlídáno. Stejně tak je třeba zabezpečit i svůj dům. Jak na to? Podívejte se s námi na hlavní tipy, které patří mezi naprostý základ.

Vše dobře zavřete

Zvláště, pokud se jedná o hektický odjezd na poslední chvíli, se může na mnoho věcí zapomenout. Máme na mysli třeba otevřená okna, která mohou být velkou příležitostí pro mnoho zlodějů. Proto vše důkladně projděte a zajistěte, že je vše dokonale zavřeno a nehrozí jakékoliv otevření – ať už zlodějem, nebo třeba z důvodu silnějšího větru.

Spolu s důkladnou kontrolou zavření všech oken a jiných prostorů nezapomínejte také na zamčení. Stejně, jako zamknete auto na parkovišti u letiště, nezapomínejte zamknout váš dům. A to nejenom vchodové dveře, ale pochopitelně třeba i dveře od garáže, stejně jako vaši kůlnu. Poslední místo, které je třeba zamknout, je vjezdová brána a také vchodová brána. Zajistíte tak překážku tomu, kdo by se chtěl dostat na váš pozemek.

Vypněte vše, co není potřeba

I toto je krok spojený se zabezpečením. Primárně doporučujeme vypnout vodu a také plyn. Jedině tak zabráníte čemukoliv neočekávanému. Také myslete na elektřinu. Tu nemusíte vypínat centrálně, ale můžete shodit pojistky u zásuvek a spotřebičů, které nebudou potřeba. Proč to udělat? Samozřejmě z důvodu, abyste eliminovali případný zkrat, který může během možné bouřky nastat.

Nechte si vybírat schránku

Že to nesouvisí se zabezpečením? Ale ano. Pamatujte na to, že plná schránka je pro zloděje signál toho, že nejste dlouhodobě doma. Dejte klíče od schránky rodině nebo někomu z kamarádů. Díky tomu, že ji budou pravidelně vybírat, a zároveň se budu u domu pohybovat, nevzbudíte pozornost v souvislosti s tím, že byste snad nebyli doma.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze