Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Největší kresba na světě

Byla vytvořena pomocí zásilkové služby a GPS navigace.

Eric Nondenaker se jednoho dne zamyslel nad tím, čím by mohl ohromit svět a zároveň upozornit na jeho propojenost s uměním a technologií. Nakonec se rozhodl vytvořit největší kresbu světa, která se roztahuje prakticky přes celý rozlepený glóbus.

Jednoduché a geniální
Jak toho dosáhl? Jako u všech geniálních nápadů byl i tento koncept v zásadě velmi jednoduchý, ale také fantasticky originální. Eric umístil obyčejné GPS zařízení do poštovní schránky, kterou vyslal pomocí zásilkové služby DHL na okružní jízdu po světě, která trvala celých 55 dní.

Pochopitelně zadal precizní instrukce, kudy musí zásilka projet. Když se po dlouhé době konečně vrátila, stačilo extrahovat získaná data z GPS a vytvořit z nich autoportrét umělce, jehož rysy se protahují po šesti kontinentech a celkově 112 000 kilometrech.

magazin.cz


Reklama
Ericova nápadu se rychle chopila právě DHL, která ho využila v rámci své reklamní kampaně, která má dokázat, že tahle služba doručí opravdu cokoliv a kdekoliv – i schránku, která na pohled vypadá jako bomba a putuje napříč světem.

Na celou odyseu se můžete podívat ve vševysvětlujícím videu.



Update:

Dnes se autor projektu přiznal, že se jedná o fikci. Ač bylo vše naplánováno a všechny podrobnosti nastudovány, k realizaci nakonec nedošlo s ohledem na jeho vysokou finanční náročnost a omezenému rozpočtu autora. Výsledkem tedy byl jen projekt použitý při studiu Erika Nordenankara, který má tuto fabulaci na svědomí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 92