Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dublin / foto: Shutterstock

Nejlepší místa na noční pařbu

V určitém věku na člověka působí město nejlépe v noci. Vydejte se proto do světa poznat, co to je noční život.

Poblikávající neony, dobře naladění lidé, skvělá atmosféra a partička přátel po boku – to je přeci paráda a taková noc se hravě může zvrtnout v jeden z nejlepších životních zážitků. Budete-li si ho pamatovat, samozřejmě.

Možnosti využití jsou dnes po celém světě značné, ale přijde chvíle, kdy vám domovina začne připadat poněkud omšelá a rozhodnete se vyzkoušet, jak to žije jinde ve světě. A jako se vším, také tady najdete lepší a horší nabídku. Zaměřme se na města, která byste svému nevybouřenému mládí měli dopřát.

New York

magazin.cz
Ne nadarmo se mu někdy přezdívá hlavní město světa, přestože není ani hlavním městem USA. Ale žije to tu jak ve dne, tak v noci. Pravda, má možná až příliš mnoho míst, kde byste neměli chybět, ale jeho kluby patří prostě k nejlepším na světě.

New York nikdy neusíná. Najdete tu nonstop vyžití a noční pařby plynule přechází v denní provoz plný spěchajících kravaťáků, kteří to za tmy zase pěkně rozbalí.

Zajít si na některé ze světoznámých diskoték (ostatně tady tenhle fenomén začal), popít ve stylovém baru, zaplatit, neohlížet se na drobné a nechat se odvézt typickým žlutým taxíkem…to má něco do sebe. A nezapomeňte se zajít podívat na noční Times Square, kde se neustále něco děje.

Dublin

magazin.cz
Irové umějí pít a je třeba si přiznat, že v přímém souboji by vyklepli leckterého Čecha (i když by záleželo na tom, kdo volí pití). Proto nepřekvapí, že jejich hlavní město, Dublin, je centrem pijáctví široko daleko v ostrovním regionu.

Pochopitelně byste si měli dát okružní jízdu (tedy spíše chůzi) po irských barech, což je oblíbená disciplína místních, kteří na rozdíl od našinců nesedí celý večer v jednom podniku, ale vyzkoušejí jich hned několik.

Město má navíc úžasnou atmosféru, která je na mnoha místech mohutně podporována keltskými hudebními motivy. Dublin v tomto směru není tak civilizován jako ostatní západní města, nad ránem se tak nenechte překvapit valícími se davy podnapilých Irů a turistů, čemuž policisté jen pobaveně přihlíží. Na to jsme nakonec zvyklí.

Amsterodam

magazin.cz
Po procházce za denního světla byste to do tohoto krásného a úžasnou architekturou prokvetlého města s příjemně vyhlížejícími lidmi neřekli, ale nizozemská metropole se v noci mění v hříšnou divočinu.

V coffee shopech si můžete naprosto bez problémů zakouřit marihuanu – čistou, jelikož tabák je na rozdíl od ní v uzavřených prostorách zakázán. V kavárnách se připravte na koláčky z marihuany a při noční procházce na jedné z četných promenád se nezapomeňte dívat kolem sebe. Uvidíte tam svůdné, nabízející se Holanďanky.

Ibiza

magazin.cz
Už dlouho mají Baleárské ostrovy rozdělené úlohy. Zatímco Mallorca je hlavně pro důchodce, Ibiza patří mladým. Zejména v létě, kdy se do místních klubů sjedou nejlepší DJs planety a roztočí tu své parády. Vděčné tisícihlavé publikum se kroutí do rytmu a konzumuje jeden koktejl za druhým.

Ovšem užijí si i příznivci komornější konzumace alkoholu a atmosféričtějšího nočního života. Ve starém městě s překrásnou architekturou najdete dostatek atraktivních barů, abyste ukojili přes den pálícím sluníčkem hnanou žízeň.

Rio de Janeiro

magazin.cz
Noční život, to je jeden ze symbolů neoficiálního brazilského hlavního města. Brazilci patří k nejživočišnějším, nejživějším a nejvášnivějším národům a dokáží si pořádně užívat. Nenechte se překvapit, když narazíte na páry oddávající se lásce v nejintimnějším slova smyslu přímo na veřejnosti.

Nejspíše v sobě mají pár hodně silných koktejlů a je jim úplně jedno, že zrovna nejsou v ložnici. Kdo ví, možná se tahle nevázanost přenese i na vás. Ostatně málokde najdete shovívavější „publikum“.

Rio de Janeiro pochopitelně nejvíce ožije v sezóně karnevalů. Kdo to mohl zažít, mluví o jedinečném a nenapodobitelném zážitku.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 170