Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Na Jamajce ukradli pláž

Mohlo by se sice zdát, že pláž není něco, co by se dalo ukrást. Ale v dnešní době se s pomocí techniky dá zvládnout ledacos.

Jamajská policie totiž pátrá po zlodějích, kteří na severním pobřeží země odvezli přibližně 500 plně naložených náklaďáků písku od plánovaného letoviska v Coral Springs.

Detektivové podezírají rivaly z turistického sektoru, protože dobrá pláž je pro hotel v Karibiku velmi důležitá. Jak uvádí BBC, pláž v Coral Springs, v jamajské farnosti Trlawny, měla přes 400 metrů krásného písku.

Nyní testují pláže
Kvůli této krádeži museli developeři dočasně zastavit své plány na budování komplexu v ceně bezmála dvou miliard korun. Po třech měsících neúspěšného vyšetřování hlavní opoziční strana, Lidová národní strana, tvrdí, že jde o spiknutí a politici se snaží písek smést ze stolu.

Zástupce vyšetřujícího komisaře Mark Shields ale říká, že je to opravdu velmi zamotaný případ: "Jsou tu příjemci ukradeného písku. Pak jsou tu náklaďáky, organizátoři a samozřejmě i podezření, že se zloději nějak s policií dohodli."

Policie teď testuje různé pláže po celém ostrově, aby zjistila, zda se ukradený písek náhodou neobjevil na některé z nich.

Na Jamajce jsou krádeže písku poměrně častým problémem, protože chudí lidé neradi platí za stavební materiál. A pokud se vám snad zdá, že v Evropě by se něco takového stát nemohlo, pak vězte, že ani ne před rokem ukradli zloději pláž nedaleko Budapešti.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 131