Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: cas.sk

Silvestr v Bratislavě!

Slovenská metropole je téměř „za bukem“. Sice se nachází v cizině, ale našinec se tam cítí téměř jako doma.

Za pár hodin tam...
Pokud nechcete na Nový rok sedět doma a „koukat na bednu“, máme pro vás jeden tip. Vezměte si své nejlepší party oblečení a vyražte do Bratislavy! Výhodou je, že slovenská metropole není zase tak daleko. Dorazíte tam vlakem nebo autobusem (dle vašeho výběru) za pár hodin. Více o spojích se dozvíte na idos.cz.

magazin.cz

Město tří party zón
Jakmile budete v Blavě (tak místní nazývají Bratislavu), moc neotálejte. Město bude od pěti hodin už najíždět na zábavnou silvestrovskou show. Pořadatelé této mega akce rozdělili metropoli do tří zón, kde bude různý program.

První „koncertní“ zónou bude Hlavní náměstí, kde to budou roztáčet skupiny jako Mariša, Hex, Polemic, All Stars Open Band.

Druhé ohnisko zábavy se bude konat na Hvězdoslavovém náměstí. Tam vás čekají skupiny Cigánski diabli, Callmetes a další.

Třetí „půlnoční zónou“ se stane Náměstí Ľudovíta Štúra, které se změní ve velkou imaginativní show. Už v 23 hodin zde pořadatelé naplánovali pouštění čínských lampiónů štěstí. Jakmile odbije půlnoc a starý rok se překulí do nového, vypukne slavnostní ohňostroj.

magazin.cz

Kam, když vám drhne hrdlo a kručí v břiše
Slávy bude více než dost, ale málokdo z nás vydrží stepovat dlouhé hodiny na mrazu (i když program může být docela v pohodě). Docela fajn volbou, kde na čas „zaparkovat“ je kavárna Verne na Hviezdoslavově náměstí. Vaří tu dobře a za celkem příznivé ceny (za teplé jídlo i s pitím utratíte 8 až 10 euro).

Pokud ale máte slavící náladu a nechcete zůstat „na suchu“, běžte se podívat do Vysoké ulice 16, kde je místní Whisky bar 44. Majitel podniku - šedesátiletý Skot - si údajně potrpí na vysokou kvalitu svého zboží. Okoštovat můžete z 200 druhů whisky z jeho domoviny.

Tak vy raději pivečko? Pak zamiřte do Kotolňa Pub (Náměstí svobody 25-27 - vchod je ale z Josefské 7). Tam se dočkáte 8 druhů čepovaného piva nebo 21 druhů tohoto zlatavého moku ve flašce.

magazin.cz

Kam na party?
Skvěle se budete bavit i „pod střechou“ - třeba v kultovním bratislavském klubu Cirkus Barok. Vtipné je, že celý tenhle zábavní kolos je soustředěn na lodi, která kotví u břehu Dunaje (naproti hotelu Devín - adresa: Razusovo nábrežie). Počítejte s tím, že si tu pěkně „protáhnete kostru“. Klub má několik barů a diskoték, kde jede různá muzika.

Trpíte mořskou nemocí? Pak raději zakotvěte na Župnom námesti 2, v dvouposchoďovém klubíku Channels. Co se týče Slováků i Slovenek, jsou v pohodě. Není problém s nimi zapříst řeč na jakékoliv téma. A když si ještě společně vypijete pár silvestrovských panáků, není co řešit.

magazin.cz

Cesta z města
Silvestr v Bratislavě má hned několik plus - bez problémů se tam domluvíte. A taky - po silvestrovském veselí nemusíte utrácet za ubytování. Stačí, když si vyčíhnete dobrý spoj do Čech, sednete do vlaku a dáte si ozdravného šlofíka. Doma jste přece coby dup, tak pak se pěkně v posteli dospíte...

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4