Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Super obchoďáky, které musíte vidět!

Postihla vás nákupní horečka? Vezměte peněženku, letenku a vyrazte. Kam? Třeba sem...

Shopping Mall of America
Kde je:
Ve městě Bloomington (Minnesota, USA)

magazin.cz

V čem je bezkonkurenční: Jde o největší obchodní centrum v celé severní Americe – jeho rozloha je 4 200 000 metrů čtverečních, takže projít celý kolos je pořádná fuška. Kdybyste se na deset minut zastavili v každém obchodě, ztvrdli byste v Mall of America celých 86 hodin! Ale není divu. K vidění je tu mnoho – kromě obchodů je zde i golfové hřiště, kino, velké akvárium nebo i kaple, kde si se svým miláčkem můžete slíbit lásku až za hrob. Od roku 1992, kdy byl tento nákupní svatostánek zřízen, se zde nechalo oddat na 5000 párů! A když už jsme u těch čísel – roční návštěvnost obchoďáku činí 40 milionů lidí, což je osminásobek počtu obyvatel celého státu Minnesota!

Nákupní centrum Emirates
Kde je: V Dubaji. (Spojené Arabské Emiráty)

magazin.cz

V čem je bezkonkurenční: Dalo by se říci, že jde o „křížence“ nákupního centra se zábavním parkem. Kromě bohaté nabídky obchodů je zde obrovské kino, divadlo, ale především krytý lyžařský stadion Ski Dubai, kde si můžete sjet umělou sjezdovku. Pro rodiny s dětmi se nabízí rodinný zábavný park Magic Planet, kde je k dispozici 3D kino a unikátní horská dráha.

Nákupní centrum GUM
Kde je: V Moskvě, v části Kitaj Gorod (Rusko)

magazin.cz

V čem je bezkonkurenční: Není to žádná narychlo postavená barabizna, ale nádherný palác s prosklenou střechou. Co se týče obchodů, je jich tu zhruba 200 a jde víceméně o samé značkové zboží. Chudší Rusové si z obchoďáku dělají legraci, když říkají, že se zde nevystavuje zboží, ale především ceny, které jsou, zdá se, velmi přemrštěné.

Grand Canal Shoppes
Kde je: V Las Vegas (Nevada, USA)

magazin.cz

V čem je bezkonkurenční: Tak každopádně tím, jak vypadá. Benátky v USA by očekával asi málokdo! Nákupní centrum bylo otevřeno společně s hotelem (rovněž v benátském duchu) v roce 1999. Celý komplex je koncipován jako „malé Benátky“ – obchodním centrem protékají kanály, po kterých se prohánějí gondoliéři se svými gondolami. Pokud vás zajímají obchody, tak očekávejte krámky s dražší módou od světových návrhářů.

Tokyo Midtown Mall
Kde je: V Tokiu (Japonsko)

magazin.cz

V čem je bezkonkurenční: O Japoncích je známo, že šetří místem. Nákupní středisko Tokyo Midtown je tedy využíváno nejen pro nákupní účely, ale i jako kancelářská budova, ve které sídlí světoznámé společnosti, třeba Yahoo, Fuji Xerox, klinika John Hopkins Hospital nebo hotel Ritz Carlton. Úpřímně, není divu, že tato budova je prestižním místem – jde totiž o architektonický skvost, který spoluvytvořili – japonský módní návrhář Issay Miyake a světoznámý architekt Tadao Ando. Jako návštěvník bažící po nákupech si zde dosyta užijete obchody se značkovou módou a chcete-li, i luxusní restaurace.

Westfield London Shopping Centre
Kde je: V Londýně (Velká Británie)

magazin.cz

V čem je bezkonkurenční: Tady si přijdou na své chuďasové i boháči. Obchoďák totiž má co nabídnout – od klasických značek typu Bershka, All Saints, Mango, Next, Topshop, Zara a dalších, až po drahé designérské kousky. Ty se nacházejí v luxusní části, která se nazývá The Village. Tam narazíte na samé renomované značky typu Miu Miu, Dior, Louis Vuitton, Mulberry, De Beers, Versace nebo Gucci.

West Edmonton Mall
Kde je: Ve městě Alberta (Kanada)

magazin.cz

V čem je bezkonkurenční: Patří mezi pět největších obchodních center na světě. Navíc disponuje největším vodním parkem s obřími skluzavkami a bazénem s umělými vlnami. Pokud se sem vypravíte, nebudete jediní. Tento nákupní svatostánek má 800 obchodů a 20 000 parkovacích míst, které denně zaplní noví návštěvníci. Užít si můžete (kromě nakupování) i spoustu zdejších atrakcí – například zábavný park zvaný Galaxyland s obřím tobogánem. Milovníci střelných zbraní si zde přijdou na své, protože je tu střelnice. A další atrakce? Třeba zoologická zahrada, divadlo, kina, čtyři rádiové stanice a kaplička.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 8