Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Moskvané budou mít antiteroristické záchodky

Když se vám v ulicích ruské metropole začne chtít na záchod, nemáte to lehké. Záchodků je málo a nejsou v dobrém stavu.

Do konce roku by se to ale mělo zlepšit. Nové toalety by měly odolat dokonce i bombovému útoku.

Radnice mluví o nových, hypermoderních záchodcích jako o „nezávislých strukturách, které odolají útoku vandalů i teroristů“. Moskvané však do plánu velké naděje nevkládají. Mají spíš za to, že to bude nákladný a nepraktický projekt.

„Všechny peníze se rozkradou a postaví se jen jeden záchod – na Rudém náměstí. V Moskvě máme důležitější problémy, než rozkrádání peněz na veřejné toalety,“ řekl Dmitrij (34) reportérům Moscow News.

Anatolij Ašmychin, ředitel společnosti Santěchrabot, která se má starat o veřejné záchody v ruském hlavním městě, tvrdí, že v novém modelu bude teplo i během tuhých zim. Také prý budou odolávat různým útokům: takový nový záchod by prý nepoškodil ani výbuch bomby ukryté uvnitř.

magazin.cz

To by možná mohlo přesvědčit současného ruského premiéra Vladimira Putina, který v roce 1999 slíbil, že teroristy dostihne, i kdyby se schovávali v té nejmenší místnůstce. Doslova tehdy prohlásil: „Najdeme je i na záchodě, zabijeme je v kadibudce.“ Zápas s terorismem je ale pro potenciální uživatele záchodů vedlejší.

„Nejsem si jistá, jestli je tak důležité, aby odolaly explozi. Ale kdyby jich bylo víc a byly v lepším stavu, než dnes, bylo by to dobře,“ řekla reportérům Anna (51).

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2