Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.odditycentral.com

Pronajměte si hobití domek!

Máte rádi Tolkienovo megadílo „Pán prstenů“? Pak vězte, že na této zeměkouli existuje místo, kde si můžete připadat jako v Hobitíně.

Pod kopcem měl vyrůst dům pro hosty
Ve Spojených státech amerických v Montaně žijí manželé Steve a Christine Michaelsovi, kteří se jednoho dne rozhodli, že na svém pozemku vybudují domek pro hosty. Mělo jít o malý příbytek v hloubi travnatého kopce, kde bude v létě příjemně chladno a v zimě se o správné klima postará ústřední topení.

magazin.cz

Malý kluk na to kápl
Možná, že by se všechno vyvíjelo jiným směrem, kdyby syn jednoho z řemeslníků neřekl tu památnou větu: „Ten domek vypadá jako dům Hobitů.“ Manželé Michaelsovi vůbec netušili, o čem ten hoch mluví. Ale jakmile si pustili film Pán prstenů, bylo jim to jasné. Vždyť ten kluk ušatá měl pravdu!

Drahý špás
Stavba „domku pro hosty“ se najednou začala přizpůsobovat té z Pána prstenů. Michaelsovi pracovali na „hobitím domečku“ poctivě – koupili dřevo ze 700 let starého cedru a použili je k výrobě střechy a venkovních zdí. A pak byla potřeba ještě spousta další úprav a vychytávek, takže majitelé za Hobitín zaplatili 410 000 dolarů, tedy něco kolem 7 milionů korun.

magazin.cz

Luxus za pár tisícovek
Domek pro hosty? Ani náhodou. Michaelsovi chtěli, aby se jim investice vrátila, a tak domek začali pronajímat. Cena za pronájem domku se pohybuje přes čtyři tisíce korun za noc. Ale upřímně, není to žádná „herda“ s porovnáním, co tento kouzelný domek nabízí – luxusní ložnici v královském stylu, designovou kuchyň, HD Blu-Ray televizní set, tři telefony a WiFi. A co víc, v domku je spousta relikvií, které upozorňují na film Pán prstenů, včetně prstenu samotného.

Zvířatům a živějším dětem vstup zakázán!
Jenže... Do Hobitína se nikdo prý moc nehrne. Od jara, kdy Michaelsovi otevřeli tento hobbití ráj, sem přišlo pouze 14 návštěvníků. Čím, že to je? Možná, že některé hosty zadržela zpráva, že si nesmí vzít s sebou čtyřnohého mazlíčka. Ale Michaelsovi, kteří jsou úzkostliví na svůj drahý Hobití domek a jeho vybavení, ještě ke všemu prohlásili, že děti jsou sice v domku vítány, ale jen ty, které jsou slušné, ukázněné, tiché. No, řekněte, které dítě dovede celé dny a večery sedět na jednom místě a mlčet, když se právě ocitlo v pohádce?

magazin.cz

Zaplacený sen
Takže není divu, že pohádkový domek zeje prázdnotou. Majitelé si musí uvědomit, že jejich hosté si přišli k nim trochu snít. A takové snění zkrátka nemůže být jen „způsobné“ a podle předpisů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3