Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.odditycentral.com

Navštivte vampýří restauraci

Pokud vás vítr zavane do Tokia, můžete zaskočit do stylové vampýří restaurace.

Trochu strachu, milý brachu...
V tokijské čtvrti Ginza je restaurace, která se jmenuje Vampire Cafe. Milovníci upírů nebo gothic stylu si tu přijdou na své. Celý podnik je situován do ponuré noční atmosféry, kterou problikávají světla svíček. Japonské servírky tu chodí v černých ultrakrátkých šatech, číšníci nosí tmavé obleky a tváří se nanejvýš tajemně.

magazin.cz

Japonská Drákulova rakev
Jakmile usednete do starožitného křesla potaženého červeným sametem a trochu se rozhlédnete kolem, spatříte interiér, za které by se nemusel stydět ani filmový štáb z hororu Drákula. Všude jsou lebky, kříže, pavouci a dokonce i Drákulova rakev. Když ponoříte zrak do jídelního lístku budete úplně ztraceni, protože všechny pochoutky jsou psané v japonštině. Přestože znaky vypadají tajemně, skrývají se za nimi docela obyčejná francouzská, italská nebo japonská jídla, jako třeba smažené chobotnice, uzený losos či kachnička nebo kuřátko na bylinkách...

magazin.cz

Krvavé kříže
Pokud jste si mysleli, že nudně tradiční nabídkou jídel celá iluze o upířím doupěti končí, jste na omylu. Zdejší kuchaři vám sice naservírují „normální jídlo“, ale ozdobí je symboly kříže z „krvavé“ omáčky, nebo jídlo umístí do misek ve tvaru truhly. Jde sice o trochu primitivní dekoraci, nicméně v kontextu s místností, která připomíná pohřební sanatorium, to může správně zafungovat.

magazin.cz

Hororové ceny
Pokud se sem vypravíte, počítejte s tím, že si trochu hrábnete do kapsy. Večeře pro dva tu vyjde zhruba na částku přesahující 100 dolarů, což je pro našince asi 1800 Kč. Ovšem, jak je vidět, ani takové „pálky“ za jídlo strávníky neodradí a „U vampýrů“ je prý vždy narváno.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2