Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sarah Connor Chronicles / foto: Archiv

Jak rozmontovat Terminátora

Občas se sluší prokázat seriálové špičce službičku a napsat pro změnu o slabším kousku. Díky, Sarah, aspoň k něčemu jsi dobrá.

Železo se má kout, dokud je žhavé, a endoskeletony Terminátorů rozhodně nestačily vychladnout. Naopak se připravuje nová trilogie v režii klipaře McG (Charlieho andílci).

Konečně se naplno ponoříme do války Skynetu s posledními lidmi, kteří přežili nukleární holocaust. Christian Bale na chvíli odhodí netopýří plášť a převtělí se do role Johna Connora. První díl dorazí do kin v roce 2009 a aby mu producenti připravili půdu, vypustili do světa seriál Sarah Connor Chronicles.

magazin.cz

Filozofinátor
Odehrává se mezi Dnem zúčtování a Vzpourou strojů a již z názvu je patrné, že největší prostor získává Johnova drsná matka, kterou před více než dvaceti lety poprvé hrála Linda Hamilton. Teď má tvář Leny Headey (královna Gorgo ze Třístovky) a místo ničení robotů obrovskou brokovnicí utíká od snoubence a vede se synem filozofické rozpravy na téma mateřství a osud.

magazin.cz
Novým spřáteleným terminátorem se stává pohledná a křehká dívka (Summer Glau z Firefly) Cameron – mrk, mrk.

Opičí se po Sáře a moc často filozofuje, jejím oborem jsou robotické city a duše. Něco takového je fajn v Battlestar Galactice, ale v Terminátorovi to nemá co dělat. Od něj chceme akci, střílení, hlášky, akci a akci. Když už dojde na akční scény, nemají vůbec žádný šmrnc. Člověk má pocit, že by i Walker Texas Ranger všechny roboty zkopal do kuličky.

Posledním v trojlístku je samozřejmě John (Thomas Dekker), toho času protivný usmrkanec. Je naštvaný na mamku, protože se furt stěhují, je naštvaný na učitele, protože musí dělat moc úkolů, je naštvaný na zlé terminátory, protože ho chtějí zabít, je naštvaný na Cameron, protože mu ve třídě dělá ostudu. Jo, terminátor tady chodí do školy a na záchodcích řeší holčičí problémy...

Zkrátka teenager jak vyšitý. Těžko si představit, že z něj jednou vyroste vůdce lidstva. Zatím jen neustále dumá nad zodpovědností, což by raději měl přenechat lidem se jménem Peter Parker.

magazin.cz

Terminátor mozkových buněk
Už Cameronovy snímky raději zametly logiku a piplání s časovými paradoxy pod koberec. Tvůrci Sarah Connor Chronicles si ve všelijakých paradoxech přímo libují, a nemusí se týkat jen cestování časem. I když se ho taky dočkáme. Mnoho prvků seriálu tak vůbec neladí s filmy nebo je rovnou mění. Je zkrátka lepší vyndat přemýšlecí čip z lebky a zformátovat vzpomínky na Arnolda.

Zásadním problémem vedle totálně nezajímavých postav je šnečí tempo. Sarah Connor by ve sprintu neporazila ani Terryho Foxe. I fotbalista s otevřenou zlomeninou by jí nasadil jesličky a předvedl, jak má vypadat správný tah na branku.

P.S.: Důležitou roli hraje „David“ z Beverly Hills. To mluví za vše, ne?

Podívejte se na trailer:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 50