Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Spider-Man / foto: Shutterstock

Připravuje se nový film. Kdo se stane novým Spider-Manen?

Pavoučí muž se vrátí do školní lavice, ale jak bude vypadat?

Možná bychom měli říkat Pavoučí kluk, slavný komiksový superhrdina totiž omládne a vrátí se zpátky na střední. Handrkování kolem čtvrtého dílu, který by opět natočil Sam Raimi s Tobeym Maguirem, nakonec dopadlo tak, že studio Sony v trilogii pokračovat nebude a provede takzvaný reboot.

Ozdravnou kúrou v minulosti prošlo více postav, které už nebyly tak atraktivní nebo za sebou měly neúspěšné období. Pleťovou masku si nanesl James Brosnan Bond, a když sundal okurky z očí, byl z něj najednou Daniel Craig. Přímo v komiksovém světě se to stalo Hulkovi nebo Batmanovi, který se ze stínů zapomnění probil k miliardovým tržbám.

U Spider-Mana je ale taková zpráva překvapivá – trilogie po světě vydělala dvě a půl miliardy dolarů. Rozhodně se nedalo čekat, že ji zastaví jen nepovedený třetí díl s nazi patkami, tanečními čísly, přebytkem záporáků a následně zazděným Venomem.

Novým režisérem, který se předem upsal i pro dvě pokračování, je Marc Webb (debutoval neobvyklou romantickou komedií 500 dní se Summer). Angloamerická média samozřejmě mají pré, z takového jména vytepe kloudný titulek každý. Zatímco u nás by asi „Spider-Manovy pavuččiny“ velký úspěch neslavily.

Scénář Jamese Vanderbilta (s rodem z Gossip Girl nemá nic společného) si vypůjčí prvky ze série Ultimate Spider-Man, která vznikla v roce 2000, aby k Peterovi přilákala nové, mladé čtenáře. Ostatně by tak mohl znít i nový titul, aby obě trilogie odlišil.

V Ultimate Spider-Manovi je Peter teenager, co má stejně velké potíže s domacími úkoly jako s maskovanými zloduchy. Je tu několik změn oproti klasické mytologii – Green Goblin a Octopus vznikli při jedné nehodě, při čemž Goblin nemá oblek, ale mění se v zeleného démona. Venom byl zase původně lék proti rakovině, na kterém spolupracovali otcové Parkera a Eddieho Brocka. Série je oceňovaná především pro střelhbité dialogy (několik sešitů je pouze jeden dlouhý dialog) a propletenec vedlejších postav.

Zatím se neví, kdo bude mladého Petera hrát. Vybrali byste si z našeho seznamu?

Michael Angarano
Ročník 1987. Žánrovou přípravu má ze Školy superhrdinů, v Prokletém království byl zase vyvoleným. Dobrý režisér by z něj mohl vytřást zajímavý výkon.

Zac Efron
Noční můra fanoušků a vlhký sen fanynek. Také ročník 1987. Pokud by měl Spider-Man opět tančit a pitomě se u toho šklebit, hvězda High School Musicalu už má natrénováno. Musíme uznat, že nosí ksichtík vhodný pro Ultimate verzi Spider-Mana a v Znovu 17 byl… snes… snesitel… Ne, klávesnice protestuje.


Emil Hirsch
Jeden z talentů mladé generace. Ročník 85 už by mohl mít problém, aby se přiblížil vizáži teenagera. Otázkou také je, jestli by roli Spider-Mana vůbec přijal. Sice kývnul Wachovským na Speed Racera, ale jinak jsou v jeho filmografii dramata jako Útěk do divočiny, Milk, Zažít Woodstock nebo To, co dýchám.


James Gordon-Levitt

Hrál hlavní roli ve Webbově debutu, do role Parkera se nesmírně hodí, fanoušci ho vyloženě chtějí, protože umí skvěle hrát. Bohužel je příliš starý. I přes svůj mladistvý vzhled má osmadvacetiletý sympaťák těžkou pozici. Možná ho uvidíme v jiné adaptaci - podle mnohých je nejlepším možným nástupcem Heatha Ledgera v roli Jokera.

Jiří Mádl a Vojta Kotek
Kouká režisér Marc Webb na Pojišťovnu štěstí, Trapasy a Stahovák? Doufejme, že ano a vidí, že tudy cesta nevede. Mádl sice odvedl solidní výkon v Dětech noci, Kotka strká do kapsy, ale Spider-Man to prostě není. To Vojta má větší šance – mohl by hrát alespoň slizkého spolužáka, který Parkerovi máchá vlasy v záchodové míse.



Anton Yelchin

Narodil se v roce 1989, má tedy nejlepší věkovou dispozici. Dokáže vyprodukovat správně ňoumovský výraz, který by měl kontrastovat s Peterovou hrdinskou stránkou. Svoje jméno spojil už s jinými slavnými sériemi – Star Trekem a Terminátorem, kde společně s Worthingtonem zadupávali ostatní do země. Rodák ze Sankt Petěrburgu celý život vyrůstal v Americe, přízvuk ve Star Treku jenom hrál.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 67