Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Z Karibiku připluje sexy pirátka Penélope Cruzová

O důvod víc, proč se těšit na čtvrtý díl úspěšné filmové série.

A pak že ženská na lodi přináší smůlu. Režisér čtvrtých Pirátů z Karibiku Rob Marshall si na palubu vezme Penélope Cruzovou. Pětatřicetiletá Španělka bude v českých kinech zářit už 4. března, kdy má premiéru Marshallův muzikál Nine. Za svůj výkon je podruhé za sebou nominovaná na Oscara v kategorii nejlepších hereček ve vedlejší roli, loni okouzlila ve Vicky Cristina Barcelona a zlatou sošku vyhrála.

Veleúspěšná pirátská série vznikla podle atrakce v Disneylandu a v kinech celosvětově vydělala přes 1,8 miliardy dolarů. V pokračování se vrátí i její maskot – Johnny Depp coby Jack Sparrow. Také s ním se Cruzová už potkala, hrála jeho manželku v životopisném dramatu Kokain.

Naopak Orlando Bloom a Keira Knightleyová se zalekli mořské nemoci a zůstanou na souši. Osamoceného Sparrowa tedy doplní starý známy (a kostlivý) kapitán Barbossa (Geoffrey Rush) a společně se vydají za Fontánou mládí.

Hodí je žralokům?

magazin.cz
Scénáristé překombinovali druhý a zejména třetí díl, až je diváci málem hnali na prkno, pod nímž v pirátských filmech obvykle řádí žraloci. Teď jim ale hrozí nebezpečí ještě od fanoušků spisovatele Tima Powerse. Právě dvojnásobný držitel ceny World Fantasy Award (takový Oscar pro fantasy literaturu) se stane předlohou čtvrtého dílu. Tedy, ne že by filmaři adaptovali jeho ruce nebo lýtka… pustí se do jeho románu On Stranger Tides (česky vyšlo pod názvem Plout na vlnách podivna), jak zní i podtitul čtvrtého dílu.

Natáčet se začne v létě na havajských ostrovech Aohu a Kauai a snímek půjde do kin v květnu příštího roku. O to, aby na plátně všechno hezky bouchalo, se postará ostřílený producent Jerry Bruckheimer.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 31