Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Harry Potter a Princ dvojí krve / foto: Warner Bros

Harry Potter se vrátí! Tvrdí spisovatelka

Chystá se další pokračování osudu čarodějnického učně?

Spisovatelka J. K. Rowlingová nevylučuje, že se mladý kouzelník Harry Potter vrátí v další knize. Poslední z jeho dobrodružství přitom vyšlo už před skoro třemi lety.

Od té doby, co se knihy o Harry Potterovi staly v roce 1997 celosvětovým fenoménem, je Rowlingová jednou z nejbohatších žen světa. Příběhů o Potterovi se prodalo přes 400 milionů výtisků v desítkách světových jazyků.

Zatím poslední dílo Harry Potter a relikvie smrti vyšlo v roce 2007 a fanoušci se na ni tak těšili, že jen první den se prodalo přes 15 milionů výtisků.

Prořekla se v Bílém domě
Rowlingová, vlastním jménem Joanne Murrayová, přiznala, že když příběh dopsala, plakala. Ale také tvrdila, že je to opravdu poslední "potterovský" svazek.

Během velikonočního čtení v Bílém domě ve Washingtonu ale autorka přiznala, že by mohla uvažovat o návratu do světa kouzel. "Možná tak za deset let," řekla doslova.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 46