Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Poslední díl Ztracených. Převažuje zklamání

Slavný seriál se konečně dočkal svého závěru.

Po šesti letech, celkem 114 epizodách a asi milionu otázek, které seriál před diváky položil, se Ztraceni (Lost) konečně dočkali závěrečného dílu.

Otázky zůstávají
Fandové doufali v nějaké neotřelé zakončení, které šmahem všechny nepochopitelné události, které se v seriálu staly, vysvětlí. Skeptici ale tušili, že něco takového prostě není možné. Měli pravdu.

Poslední díl byl prodloužený, takže dosahoval délky dvou a půl hodin. To bylo velkým příslibem, že by se diváci mohli něco dozvědět. Nakonec se ale ukázalo, že ani tvůrci seriálu už zřejmě neví, kam děj dotáhli a jakými všemi zvraty ho opepřili.

V důsledku toho poslední díl ještě nějaký ten otazník a spekulaci přidal, namísto toho, aby se pustil do jejich, pokud možno logického, odbourávání.

Ani tak důležité a pro děj seriálu zásadní momenty, jako je původ ostrova, tajemná čísla nebo proč na něm ženy nemohou porodit, nebyly osvětleny.

Skvělý seriál
Naopak se objevila nová fakta, které je těžké někam zařadit. Jako například skutečnost, že Juliet byla v alternativní časové linii Jackovou manželkou.

Víc však nemá cenu prozrazovat. Navzdory tomu, že je finále vcelku neuspokojivé, jistě se na něj budete chtít podívat sami.

Přes výtky, kterým seriál čelil v poslední době a které byly podtrženy nedokonalým závěrem, nemá cenu úspěch Ztracených zpochybňovat. Jde jednoznačně o jeden z nejlepších, nejoriginálnějších a nejpopulárnějších seriálů poslední doby, ne-li všech dob.

Něco takového tu skutečně ještě nebylo. Když to navíc doplníte krásným prostředím a výbornými herci, dostanete celek, na který stojí za to se podívat.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 18