Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Burka Band / foto: oddee.com

Nejbláznivější hudební kapely

Chcete si poslechnout nějakou originální kapelu? Máme pro vás tip!

Mini Kiss
„Co je malé, to je hezké,“ řekli si čtyři malí Američané a vytvořili skupinu Mini Kiss. Lídr skupiny Joey Fatale je skutečně malé pivo, protože měří pouhých 133 centimetrů. „Jsem nejmenší kopií Gene Simmonse,“ směje se. Jeho soukmenovci ho o moc nepřevyšují.

Skupina Mini Kiss hraje skladby svých vzorů, ale místo obřích koncertních sálů a fotbalových hřišť, si vybírají komornější prostory. „Normálně hrajeme tak pro sto lidí... Rekord byl 1000 diváků. To byla bomba, málem jsme se v tom davu ztratili,“ uzavírá Joey Fatale.

A tady jsou hoši v akci:

Totálně zahalení – Burka Band
Dívčí skupina Burka Band je z Afghánistánu, kde vládne islám. Ten přikazuje ženám, aby chodily zahalené od hlavy až k patě. K zakrytí těla slouží takzvané burky – odtud je odvozen i název kapely. „Nosíme burky jako provokaci a jkko protest proti talibánským zákonům, které v Afghánistánu stále přežívají,“ říká členka dívčího seskupení, jež chce stejně jako její družky zůstat v anonymitě.

Jejich singl Burka Blue z roku 2002 se stal populární i za hranicemi islámské domoviny. Skupina si tak mohla dovolit vycestovat do Německa, kde jejich hit zremixovala místní dýdžejka Barbara Morgenstern.

Takto to „burkám“ zpívá:


Když to „kolaři“ roztočí

Mají dvě lásky – jízdu na kole a hudbu. Jednoho dne se rozhodli je spojit a vznikla hudební skupina The Cycologists. Seskupení tvoří tři nadšení cyklisté z Austrálie – Linsey Pollak, Ric Halstead a Brendan Hook. Muzikanti vystupují buď venku, nebo ve své oblíbené prodejně jízdních kol.

Jako hudební propriety používají vše, co se na jejich oblíbeném dopravním prostředku nachází – například řídítka, zvonek, pumpičku či výsuvné sedadlo, kde je záhadně ukrytý klarinet.

Chcete vidět jejich show? Tady je!

Staroušci hrají jako zamlada
Hlavním kritériem pro členství v této hudební skupině je nejen talent, ale i věk. Nejmladšímu členovi britské kapely The Zimmers je 67 let. A nejstaršímu? Ten si na tomto světě odžívá už 103. sezónu.

„Spousta starých lidí žije v izolaci od okolního světa. Nemají si s kým promluvit. Nemají s kým sdílet své pocity, radosti i starosti, tak jsme se rozhodli, že se dáme dohromady a vytvoříme něco hezkého,“ říká jeden ze členů. V repertoáru The Zimmers jsou písně od Erica Claptona, The Beatles, Franka Sinatry a dokonce i Prodigy.

A že to starouškům pěkně zpívá. Mrkejte!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10