Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lucie / foto: Korzo

Překvapení na Andělech? Žádná...

Kromě Nightwork bodovala v Andělech skupina Lucie, do síně slávy vstoupil Petr Muk.

Ve středu se v pražské Incheba Areně udělovaly jako každoročně ceny Akademie populární hudby Anděl. Letos si sošky odnesli Lucie Bílá, Nightwork nebo David Koller, který bodoval i jako bývalý člen skupiny Lucie.

Lucie – kapela dvacetiletí
Přestože již vlastně neexistuje, získala Lucie Anděla jako kapela dvacetiletí. A odměněno bylo i její album Černý kočky, mokrý žáby. David Koller pak vyhrál kategorii Zpěvák roku a z ceny měl velkou radost.

magazin.cz

„Jako zpěvák jsem byl oceněn poprvé, je to paráda. Zpívám už od osmi let a docela mě to zaskočilo. Faktem ale je, že jsem pár písniček nazpíval, tak si tu výhru určitě užiju,“ svěřil se krátce po skončení přímého přenosu.

Lucie se nezklamala
Lucie Bílá měla i po tolika letech sbírání všemožných cen ze sošek Anděla radost. Obdržela je jako Zpěvačka roku a Zpěvačka dvacetiletí. Veřejně se ale přiznala, že by cenu přála spíše Haně Hegerové než sobě. „Ta cena jí bezesporu patří,“ přiznala na jevišti otevřeně.

magazin.cz

Teď je pro ni prý nejdůležitější získat nějaký dobrý materiál pro svou novou desku. „Chtěla bych ji hodně pěknou. Potřebuji dobré písničky a jestli za ni potom dostanu cenu, to není tak podstatné. Důležité je, aby se to líbilo lidem. To je to, o co mi jde,“ vysvětlila.

Tepláky to vyhrály
Dvě sošky Anděla si odnesla také stále populárnější skupina Nightwork v čele s Vojtěchem Dykem. Pánové zaujali jak tepláky, tak i novým slovenským hitem. „Normalizační pop zkrátka vede,“ prozradil Dyk po přenosu se smíchem.

magazin.cz

Bodovali i noví interpreti. V kategorii Skladba roku získala cenu zatím nepříliš známá zpěvačka Debbi za Touch the Sun. Objevem roku se pak stali Republic of Two. Do síně slávy byl uveden loni zesnulý zpěvák Petr Muk, za kterého převzali sošku Anděla jeho otec Ladislav Muk a manažer Richard Dušák.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3