Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Film Labyrint: Lucie Vondráčková, jak jste ji ještě neviděli!

Labyrint – film, který slibuje napětí, tajemství a neobvyklou Lucii Vondráčkovou v hlavní roli

Český filmový rok 2012 zahájí thriller Labyrint. Film, který slibuje napětí, tajemství a neobvyklou Lucii Vondráčkovou v hlavní roli, bude prvním českým filmem uvedeným v roce 2012 do kin. Labyrint vstoupí do distribuce ve čtvrtek 12. ledna. Tvůrci chtějí do českého filmu vnést prvky mystery a distribuční premiéra Labyrintu proběhne v den, jehož datum 12. 01. 2012 působí příznačně symbolicky, navíc jeden den před „pátkem 13.“.

Do kin vstoupí na více než padesáti plátnech najednou. „Vzhledem průběhu digitalizace českých kin bude většina projekcí Labyrintu už z digitálních nosičů, přesto chystáme i několik klasických kopií ve formátu 35 mm. Kina o ně mají stále zájem,“ doplňuje zástupce distributora Radovan Auer z distribuční společnosti Pinot Film. 


magazin.cz



Snímek si hraje s dávnou legendou o středověkých katakombách pod starou Prahou, se situací lidí ztracených v nekonečných podzemních chodbách i s mystickými prvky. Autorem i režisérem filmu je scenárista extrémně úspěšného Gymplu Tomáš Houška. Ve stěžejní herecké čtveřici Labyrintu doplňuje Lucii Vondráčkovou Jan Zadražil, Martin Zbrožek a exotická kráska z Kostariky Mary Coronado.

Ambiciózní dívka (Lucie Vondráčková) narazí při natáčení své reportáže o satanistických rituálech na pověst o starém labyrintu chodeb protínajících pražské podzemí, kde mělo být v době rudolfínských experimentů zazděno a navždy pohřbeno cosi děsivého. Pod sklepením jednoho domu se svými přáteli opravdu objeví skryté chodby a v honbě za senzačním objevem se je rozhodnou prozkoumat. Romantické dobrodružství trvá ale jen chvíli, skupině brzy nezbývá než zoufale volat o pomoc a začít bojovat o holý život. Atmosféra mezi „ztracenými“ houstne a teprve v tajemném podzemí se ukáže, že každý má své důvody, proč se tam vydal. Je nebezpečnější nepřesná mapa nebo jedno dávné tajemství? Zdá se být jisté, že odpovědi se nedožijí všichni. 


magazin.cz



Hlavními lákadly filmu má být vedle dobrodružného žánru především Lucie Vondráčková, která se představí tak, jak ji diváci ve filmu ještě neviděli, a napínavá atmosféra. Tu nemuseli tvůrci během natáčení nijak výrazně vytvářet, více než dva týdny se točilo v autentických podzemních katakombách a herci trávili pod zemským povrchem celé dny. Sama Lucie Vondráčková přiznává, že během extrémního natáčení vznikaly vypjaté momenty i v reálném životě. „Naše role tam dole v podzemí často nebylo až tak úplně nutné hrát. Prostě se nám všechno dělo, řvali jsme na sebe a měli hysteráky,“ vzpomíná z Kanady Lucie Vondráčková.

„Fyzicky jsme byli všichni hodně vyčerpaní. Těžké krosny, boty a obličeje od bláta, nikde možnost se narovnat. Vím, že jsem tehdy v podzemí zhubla asi o 5kg.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1