Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Co spolehlivě zničí chuť na sex?

Ať už chceme nebo ne, snad každým dnem přibývá lidí, kteří už nemají na sex chuť takovou, jakou měli dřív. Za těmito problémy stojí ve většině případů působení některých vnějších vlivů. Často si za to ale můžeme i my sa

Kdo už musí takový stav řešit, stačí mu dnes, aby zašel k lékaři, který mu poradí a případně předepíše vhodné léky. Chuť na sex se pak rázem může znova objevit. Je ale pokaždé nutné chodit za lékařem a polykat prášky? Na to se sami sebe ptali i odborníci, a proto se rozhodli zjistit i hlavní problémy, které zničí sexuální apetit. A na co přišli? Zázrak všeho spočívá v tom, objevit pravou příčinu toho, proč chuť na sex mizí.

magazin.cz

 

Nutriční terapeuti se shodují na tom, že bílé pečivo není zrovna to pravé pro lidský organismus. V souvislosti s bílým pečivem se ozývají i sexuologové. Ti tvrdí, že nadměrná a dlouhodobá konzumace bílého chleba může způsobit snížení sexuálního apetitu. Důvodem tohoto problému je i fakt, že cukr z bílého chleba se v našem těle uvolňuje rychleji, než cukr z celozrnného pečiva. A příliš cukru v těle je pak spojeno s energetickou únavou, a ta také nebudete mí dost energie na erotické hrátky.

Nedostatek železa také úzce souvisí a mizející chutí na sex. Vědci jsou toho názoru, že pokud v naší stravě není obsaženo potřebné množství železa, sníží se v těle průtok krve, což zároveň vede k ubývání energie. A pokud je člověk dlouhou dobu unavený a vyčerpaný, určitě nebude mít chuť na sex.

Pokud chcete rychle a jednoduše dodat tělu energii, dejte si šťavnatý steak. Alespoň to doporučují odborníci na výživu. Díky přísunu masa se v mozku uvolní potřebné aminokyseliny k navození stavu dobré nálady.

magazin.cz

 

Tonik je nápojem, který jedni milují a druzí ho zase nesnesou. Není divu, vždyť hořká chuť toniku (kterou má na svědomí látka zvaná chinin) nemusí každý zrovna vyhledávat. Pokud patříte ke skupině, která tonik miluje, nepřehánějte to s jeho konzumací. Chinin totiž ve velkém množství v našem těle může vést ke snížení sexuálního apetitu.

Hubnutí a diety, to je dnes součástí každodenního života mnoha lidí. Není na tom nic špatného, pokud k hubnutí dochází tím správným způsobem. Dobrý výsledek však nepřinesou rychlé a drastické diety. Ze zdravotního hlediska jsou takové diety nevhodné a často se objeví tzv. jojo efekt. Během rychlého hubnutí se v lidském těle také změní hladina hormonů, což se projeví na energii organismu, ale také se to negativně podepíše na plodnosti.

Pokud užíváte léky na chřipku nebo nachlazení, pravděpodobně dojde k dočasnému utlumení vašeho libida. Léky obsahující látky jako difenhydramin a pseudoefedrin pak také mohou způsobit problémy s erekcí.

Myslíte si, že romantická večeře je předehrou k dobrému sexu? Nemusí to tak vždy být. Po návratu z restaurace sice můžete v romantice pokračovat i doma, ovšem někdy se to může pokazit. Pokud toho večer sníte a vypijete více, než je zdrávo, můžete na erotické hrátky zapomenout. Jediné, na co pak budete myslet, bude pravděpodobně spánek. I to se občas po romantické večeři stává….

 

magazin.cz

 

Otázku založení rodiny řeší po nějakém čase snad každý pár. Pokud se ale partneři snaží počít dítě za každou cenu, chuť na sex může rázem zmizet. A šance na otěhotnění je hned nižší.

Sexuologové se shodují na tom, že ani velká touha po vlastním potomkovi by neměla zničit sexuální život. Pokud bude k sexu často docházet jenom za účelem plození dítěte, tato činnost vás po nějakém čase omrzí a přestane vás bavit.

Celý problém spočívá v tom, že těžká jídla většinou obsahují spoustu sacharidů, což se projeví na poklesu energie. Tělo se pak věnuje jenom jedné činnosti, a to trávení. Není tedy divu, že na sex nebude ani chuť, ani energie.

Jedním z hlavních faktorů působících na libido je věk. Platí, že čím je muž starší, tím nižší je u něj hladina testosteronu. Jen pro představu – muž v sedmdesáti letech má v těle zhruba dvě třetiny testosteronu, než měl ve dvaceti letech. Chuť na sex také může zmizet při různých onemocněních, jako je třeba cukrovka nebo problémy se štítnou žlázou.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!