Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jakou polohu při sexu si vybrat?

Sex provozujeme především pro své potěšení. Ovšem občas se objeví problémy. Například velký penis mnohdy nadělá více škody než užitku. Ale nezoufejte, sexuologové vám dokáží poradit ty nejvhodnější polohy pro dané příležito

Když chcete otěhotnět

Sexuálních poloh vhodných k otěhotnění je celá řada. Tou úplně nejlepší je však údajně misionářská poloha. Při ní by si podle odborníků měly ženy ještě ideálně podložit pánev, třeba polštářem. Pak se spermie snadno dostanou k vajíčku. Ejakulát také v ženě zůstává delší dobu, čímž se rovněž zvyšují šance na oplodnění. Ty se pak údajně ještě znásobí, pokud žena dosáhne orgasmu.

magazin.cz

 

Když chcete dlouho vydržet

Problém s předčasnou ejakulací vám asi žádná sexuální poloha vyřešit nepomůže, ovšem existují pozice, které dokáží prodloužit výdrž při pohlavním styku. Nejvhodnější je pro to opět misionářská poloha, kdy má muž sám vše pod kontrolou. Pokud chce žena oddálit své vyvrcholení a déle se tedy oddávat rozkoši, měla by dát v této poloze svému partnerovi chodidla na ramena.

 

Když si nevěříte

Nevěříte si, že jste dobrým milencem či milenkou? I pro vás našli odborníci vhodnou polohu! Pokud chcete opět nalézt sebedůvěru, buďte při sexu nahoře. Tak budete mít nad vším kontrolu, lépe uspokojíte sebe i partnera.

magazin.cz

 

Když sex bolí

Bolest při pohlavním styku je pochopitelně nežádoucí. Pokud ženy při sexu pociťují bolest, měly by nejprve vyloučit případné zdravotní problémy a popřípadě sáhnout po lubrikačním gelu, který v některých případech tyto nepříjemnosti odstraní. Mnohdy postačí změna polohy, kdy je žena nahoře a určuje si sama hloubku partnerova průniku i tempo. Dlouho přetrvávající bolest však není radno podceňovat. V tom případě je vhodné navštívit gynekologa.

 

Když má muž velký penis

Mnohdy je partnerův velký penis spíše na škodu. Aby si žena v tomto případě milování co nejvíce užila, doporučují odborníci následující polohu. Muž leží na boku, přičemž žena si k němu lehne kolmo s roztaženýma nohama, které opře o jeho tělo. Pak už si žena určuje hloubku průniku pohyby pánve sama.

magazin.cz

 

Když má muž malý penis

V tomto případě je ideální, když je žena nahoře. Přitom by měla při pohlavním styku provádět spíše krouživé pohyby. Kdyby se totiž pohybovala nahoru a dolů, mohl by malý penis vyklouznout. Dále je vhodná i misionářská poloha, kdy muž sám dobře ví, co může dělat a co ne. Také maximálně využije velikost svého penisu.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2