Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Co je dobré vědět před svatbou

Sňatek lidé uzavírají především z lásky a přejí si, aby jejich štěstí trvalo pokud možno věčně. Aby tomu tak skutečně bylo, nestačí jenom svého nastávajícího milovat.

Svatba je důležitým životním krokem, to by si měl každý uvědomit. O svém budoucím manželovi či budoucí manželce je dobré něco vědět ještě před svatbou. Tak se vyhnete zbytečnému zklamání, smutku či vzteku.

 

Zdravotní stav

Znát zdravotní stav partnera před svatbou byste určitě měli. Jakýmsi projevem zodpovědnosti je právě to, že vám partner řekne o aktuálních zdravotních problémech či riziko jejich vzniku v budoucnosti. Uvědomte si, že některé zdravotní potíže jsou závažné a mohou ovlivnit váš společný život.

magazin.cz

 

Finanční situace

I v případě, že se vdáváte z lásky a ne kvůli penězům, je dobré znát partnerovu finanční situaci. Přinejmenším se zaměřte na to, zda vás protějšek nemá dluhy. Zároveň před ním netajte svou finanční situaci, nebylo by to vůči němu fér. Před svatbou je také vhodné udělat si přehled o majetku a příjmech.

 

Partnerova rodina

Poznat dobře partnerovu rodinu je dobré hned z několika důvodů. Především v partnerovi jeho rodina zanechá jisté vzorce chování, které ovlivní vaší společnou budoucí rodinu. A to může někdy způsobit problémy, zvláště pokud o těchto vzorcích nemáte ani tušení. Proto je lepší se o nich dozvědět ještě před vstupem do manželství. Pak vás nic nepřekvapí.

 

Řešení krizových situací

Pokud se svým budoucím manželem či svou budoucí manželkou už nějaký čas žijete, jistě jste spolu zažili nějakou tu krizovou situaci a víte tedy, jak se v takovém případě partner chová. Dobrým znamením není, pokud partner v krizové situaci jedná pod vlivem vzteku a je agresivní. O krizových situacích (tedy o tom, co by, kdyby) také s partnerem mluvte, budete tak oba připraveni i na nejhorší.

magazin.cz

 

Hodnoty

Pokud máte s partnerem v životě rozdílné hodnoty, nebudete mít zrovna jednoduchý život. Ovšem se vzájemnou úctou a pochopením lze všechno zvládnout. Respektujte názory svého protějšku a domluvte se třeba na kompromisu. Pokud se v oblasti životních hodnot se svým partnerem shodnete, máte vyhráno.

 

Výchova dětí

Většina manželů plánuje v budoucnosti založit rodinu. Víte, jaké má váš partner názory na výchovu dětí? I to je dobré znát ještě před svatbou, pokud se chcete vyhnout nedorozuměním.

Před svatbou je zkrátka žádoucí, aby si spolu partneři v klidu sedli a upřímně diskutovali o všech důležitých otázkách, které ovlivní jejich společnou budoucnost. Nebojte se být zcela otevření a zeptejte se svého protějšku na cokoliv, co vás zajímá a co považujete za podstatné.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!