Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Když vám to v posteli neklape

Všichni bychom si jistě přáli, aby byly naše intimní chvilky vždy bezproblémové a co nejvíce příjemné. Občas se však při sexu objeví problémy. To má řadu příčin a naštěstí i řešení.

Komunikace

Komunikace je základem vztahu. Pokud je komunikace špatná nebo dokonce nulová, ve vztahu se to projeví negativně. Se svým partnerem či partnerkou byste měli otevřeně mluvit i o sexu, což je bohužel i v dnešní moderní době představuje pro mnohé páry problém. V tom případě by si takoví lidé měli uvědomit, že sex je přirozenou součástí našeho života, která navíc ke každému partnerskému soužití patří. Nemůže tedy člověk logicky mlčet o něčem, co se svým partnerem často provozuje. Proto si řekněte, co se vám líbí či naopak nelíbí. Zároveň se zajímejte i o potřeby svého partnera.

magazin.cz

 

Stud

Možná tomu nebudete chtít věřit, ale mnoho lidí se zkrátka při sexu stydí, nebo se dokonce stydí o této činnosti jen mluvit. A to způsobuje problémy v intimním životě. Nejčastěji se lidé stydí za svůj vzhled. Ovšem uvědomte si, že pokud byste nepřipadali svému partnerovi či partnerce přitažliví, jistě by s vámi váš protějšek nechtěl mít sex. Nějaké nedostatky a zdánlivé vady na kráse také nikoho moc nezajímají, pokud podlehne vášni. Proto přestaňte tolik řešit svůj vzhled a sex si prostě užijte naplno.

Další skupina lidí se pak stydí za své sexuální touhy a fantazie. Ovšem v tom případě nezbývá nic jiného, než si o všem upřímně popovídat s partnerem. Možná i on by rád něco podobného vyzkoušel.

magazin.cz

 

Rozdílné potřeby

Jedná se o problém dlouhodobých vztahů. Na počátku vztahu je člověk velmi ovlivněn hormony, proto se rozdílné potřeby zprvu moc neprojeví, Po nějakém čase k tomu však dojde a problém je na světě. Pokud máte i vy s partnerem rozdílné potřeby, měli byste tuto situaci spolu probrat a domluvit se na kompromisu. V případě, že chcete ve vztahu pokračovat, by to neměl být problém.

 

Nuda a stereotyp

Opět se jedná o záležitost dlouhodobých vztahů. Po několika letech společného soužití se do vztahu i do ložnice vkrade nuda a stereotyp. Jak situaci řešit? S partnerem jste jistě za celý den z důvodu pracovních i jiných povinností unavení a nemáte na dlouhé erotické hrátky čas ani náladu. Právě proto byste si měli společné chvíle užívat a těšit se na to, až budete po dlouhém dni spolu. Pomoci může také překvapení pro partnera či experimentování v oblasti sexu.

magazin.cz

 

Zdravotní problémy

Sex mohou pokazit také zdravotní problémy. Pokud k tomu dojde, na nic nečekejte a situaci řešte. Třeba bolest při sexu může mít i vážné příčiny, proto není radno ji přehlížet. Jakmile zdravotní komplikace ustanou, nic už vám nebude bránit užít si sex naplno.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!