Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nevěra / foto: shutterstock

Pletky s ex? To není nevěra!

Myslíte si, že sex s bývalým partnerem není nevěra? Tak to moc neventilujte. Zvlášť ne, pokud už máte novou známost. Místo teplé večeře vás v tom případě čeká nálada na bodu mrazu. A ani se nedivte, je to totiž blábol.

Asi nikoho příliš nepřekvapí, že taková volnomyšlenkářská teorie má propagátory především mezi muži, kteří se zřejmě domnívají, že je vlastně jedno, jestli se počet milostných spojení s bývalou přítelkyní bude čas od času o nějaké to číslo zvětšovat...

Obvyklým argumentem je už nesporná sehranost v sexu a určité pouto, které si muži často uchovávají k ženám, které pro ně v nějaké fázi života znamenaly všechno.

Lovci u krbu

Celá tato skutečnost má ale počátky již v dobách dávno minulých, kdy muži vyráželi na lov za potravou a ženy se staraly o děti a teplo domova. Pánové - lovci se tedy vraceli k takové jistotě domácího krbu a měli k němu silné citové pouto.

Kolikrát se ale stalo, že se z náročného lovu zpátky domů už nikdy nedostali a ženy byly nuceny se přeorientovat na jiného "potravinového zásobitele" v zájmu o přežití svých dětí i své vlastní.

Do dnešních poměrů se toto nouzové řešení promítlo v tom smyslu, že ženy se sice snadněji zamilují, velmi emotivně řeší rozchody, ale vyrovnávají se s nimi podstatně rychleji než muži a pokud vztah jednou skončí, obvykle to berou za hotovou věc. A po nějaké době jsou připraveny otevřít své srdce někomu dalšímu.

Muži řeší rozchod déle

Mužům naopak trvá déle než najdou tu pravou, ale pokud se jim to opravdu podaří, jen tak se jí nehodlají vzdát. Případné rozchody na první pohled řeší s daleko větším přehledem než ženy, ale uvnitř s ním bojují rapidně déle.

Nechtějí se příliš projevovat, svěřovat se a jakkoli na sobě dát znát smutek, ale všechno dusí v sobě nebo utápějí v alkoholu. A také mají tendence se dvakrát vracet do stejné řeky, pokud jim bývalá partnerka neublížila natolik, že už ji nechtějí nikdy v životě vidět.

Zřejmě i odtud pramení onen názor, že 'sex s ex' vlastně nevadí. Ve skutečnosti je ale o hodně horší a představuje větší zlo pro nový vztah než jednorázové užití si s holkou z baru.

To se totiž hříšník nejspíš bude snažit ututlat a i co nejrychleji smazat z paměti, ale tělesné propojení dvou osob dříve se milujících už hrozí i tím, že zároveň i citová pouta ještě nebyla zcela zpřetrhána a takovou nevěru, pokud se provalí, dokáže odpustit opravdu jen velmi málo lidí.

Otázkou ale zůstává, jestli by se jakákoli nevěra vůbec promíjet měla, zvláště ta s bývalou nebo bývalým...

Pletky s ex? To není nevěra!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!