Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Srdce z lásky / foto: shutterstock

Je to láska, nebo jen přátelství? Jak poznat zamilovanost?

Píšete si, možná se scházíte, ale stále ještě ani jeden z vás neudělal první krok k tomu, aby se z vás stal pár. Většinou je na vině nejistota – co když protějšek city neopětuje a romantickým vyznáním se jen pokazí přátelství?

Myslí na vás, kudy chodí

Když jsme do někoho zamilovaní, velmi často na něj myslíme. Pravděpodobně je to první člověk, který nám vytane na mysli, když se ráno probouzíme, a ten poslední, kdo se nám vybaví, než upadneme do spánku. Pokud vám protějšek pravidelně přeje dobré ráno a přes den vám píše, aby zjistil, jak se máte, jak vám to jde v práci nebo jak je na tom váš nemocný pejsek, značí to zájem.

Pokud je do vás někdo zamilovaný, nemusíte se o jeho čas nijak bít. Kdykoliv ho potřebujete, je tu pro vás a rád si na vás udělá alespoň malou chvilku. Zamilovaný člověk chce se svým objektem zájmu být co nejčastěji bez ohledu na to, jak nabitý má program.

Zamilovaný pár
Zamilovaný pár – Zdroj: Shutterstock.com

Záleží mu na tom, co si myslíte

Zamilovanému člověku záleží na vašich názorech, proto se na ně velmi často ptá a respektuje je. Nechá vás rozhodnout, kam se pojede na výlet, ptá se, do jaké restaurace chcete zajít, nebo přestane nosit ten modrý svetr, když řeknete, že se vám nelíbí.

Ženy i muži se snaží upoutat pozornost toho, do koho jsou zamilovaní. A tak často změní chování – jsou více hluční, sypou z rukávu jeden vtip za druhým, hlasitě se smějí nebo vypráví poutavé (i když třeba trochu přibarvené) příběhy ze svého života.

Řeč těla

Zamilovanost se dá poznat i z řeči těla. Pokud se na vás často dívá, zahrnuje vás komplimenty, ve vaší přítomnosti se usmívá a snaží se o nenápadný fyzický kontakt (letmý dotek rukou, objetí a podobně), je téměř jisté, že mu jde o víc než o přátelství.

Dotyky prozradí mnohé
Dotyky prozradí mnohé – Zdroj: Shutterstock.com

Výstup z komfortní zóny

Neustále se nyní mluví o tom, jak bychom měli vystupovat ze zóny komfortu. Lidé si však neuvědomují, že se nemusí příliš přemáhat zejména v okamžiku, kdy jsou zamilovaní. Právě v této fázi se totiž pokouší zaujmout vytipovanou polovičku a pouští se i do takových věcí, na které by si dříve ani nepomysleli. Kupříkladu začínají chodit do posilovny, i když to v nich budí stres. Jsou ochotní denně ujít i deset kilometrů, i když se předtím prakticky nehýbali.

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/clanek/zena-vztahy-a-sex-vedecky-prokazane-priznaky-zamilovanosti-40046470

Je to láska, nebo jen přátelství? Jak poznat zamilovanost?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!