Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pohodlná kancelář / foto: shutterstock

Co je v domě, není pro mě. Proč jsou však aféry s kolegy tak nebezpečně časté?

Velká část milostných afér a mimomanželských vztahů vzniká na pracovišti. Proč je nevěra s kolegou tak častá? Které profese jsou nejvíce nevěrné?

Hlavně si nic nezačínat s kolegou. A už vůbec ne se ženatým. Ale přesto se tak stává a velmi často. Milenky a milence si lidé zkrátka vybírají z řad kolegů. Důvody jsou pro to jasné. Dokonce jsou i profese, které k nevěře inklinují nejvíce.

Pozor na piloty a letecký personál

Piloti a letecký personál patří mezi jednu z nejvíce nevěrných profesí. Piloti budí respekt. Nesou zodpovědnost za množství životů. Jejich práce je daleko od domova, tudíž nabízí mnohem snadněji možnost podvádění beze strachu. Členové letecké posádky se netají tím, že bývají často osamělí, dokonce mnohdy sexuálně frustrovaní. Rovněž lékaři a zdravotní sestry zaujímají v žebříčku horní pozici. Nepravidelná pracovní doba u této profese, jakožto značná míra stresu a nedostatku spánku zvyšuje touhu po spontánních akcích řízených pokušením.

Letecká doprava má své aférky
Letecká doprava má své aférky – Zdroj: Shutterstock.com

Mezi další nejčastější nevěrníky patří podnikatelky a podnikatelé. Jednak často absolvují různé pracovní cesty, setkávají se se spoustou výzev a nových lidí. Vyšší rizikovost nevěry je též u pedagogů. V práci se potýkají se zvýšeným množstvím stresu a kladených nároků, což vede k frustraci i nižšímu sebevědomí. To poškozuje jejich vztahy a vytváří pocit jistého odcizení. Útěchu pak holt nachází mezi kolegy, kteří mají stejný problém.

Proč bývají lidé nejvíce nevěrní v práci

Svým způsobem je na to snadná odpověď. Jednak je zde největší příležitost. Mnohdy s kolegy trávíte více času než s rodinou. Někdy to může způsobit i nuda, která je doslova živnou půdou k nezávaznému flirtování, ale také k důvěrnému svěřování a povídání. A najednou zjistíte, že ten či tamten kolega nebo kolegyně jsou velmi fajn a zažijete souznění, které jste dosud nepoznali. A v neposlední řadě je to i ono známé, že zakázané ovoce chutná nejlépe. Nevěra v práci je nebezpečná, riziková, adrenalinová, a díky tomu mnohdy právě tolik lákavá.

Sympatie na pracovišti
Sympatie na pracovišti – Zdroj: Shutterstock.com

Důvody přitažlivosti kolegů

Mnohdy si to ani lidé neuvědomují, že mají s kolegy mnoho společného. Štve je stejný šéf, mají podobné pracovní místo, jsou si blízcí i v rámci vzdělání a odbornosti. Tudíž se nabízí mnohem více témat k hovoru a možností, jak se vzájemně podpořit. A tak mnohdy s kolegy řeší nejen pracovní, ale také osobní věci.

 

Zdroje:

https://www.prozeny.cz/clanek/sex-a-vztahy-laska-a-vztahy-nejcastejsi-nevera-je-v-praci-s-kolegou-95841

https://news.refresher.cz/160053-Nevera-na-pracovisti-U-techto-profesi-to-hrozi-nejcasteji

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-13289307/Tracey-Cox-professions-likely-cheat.html

Co je v domě, není pro mě. Proč jsou však aféry s kolegy tak nebezpečně časté?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!