Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sluneční brýle / foto: morguefile.com

Pivní brýle dělají z ošklivek krásky

Každý, kdo se někdy probudil po propařené noci a vedle něj se povalovala najednou neznámá bytost, musel v existenci tohoto pravidla pojmout podezření.

Pivní brýle
Nyní se vědcům konečně podařilo věc prokázat a ověřit sofistikovanými způsoby. Alkohol tak trochu kalí zrak. A to je právě to, co se stará o krásu protějšku.

Podle studie se opačná pohlaví přitahují mnohem více, když mají něco vypito a když mají nasazeny takzvané „pivní brýle“.

Muži jsou zasaženi nejvíce. Brýle mají nasazeny ještě čtyřiadvacet hodin po hutném mejdanu. Celou tu dobu jim alkohol "pomáhá" v úsudku.

24 hodin
Studie provedená univerzitou v Bristolu zahrnula jak mužské, tak ženské dobrovolníky, kteří si mohutně přihnuli a následně měli hodnotit atraktivitu dvaceti žen a dvaceti mužů na sedmistupňové škále.

Ti, kdo pili alkohol, dávali známky o deset procent vyšší než ti, co měli nezkalený zrak a úsudek. Další den bylo kolečko zopakováno a muži s opicí opět udělovali vyšší známky.

Závěr studie zní: „Konzumace alkoholu zvyšuje hodnocení atraktivity a obličejové stimuly.“

Nechráněný sex
„Alkoholový efekt navíc při hodnocení opačného pohlaví přetrvává 24 hodin po pití, ale pouze u mužského pohlaví hodnotícího ženy.“

Vědci tvrdí, že jim výzkum pomohl ve vysvětlení toho, proč mají alkoholem opojení lidé sex s někým, s kým by se za střízliva pomalu ani nedali do řeči.

„Výsledky jsou důležité při zkoumání fenoménu nechráněného sexu,“ dodal doktor Marcus Munafo.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 311