Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Kegelovy cviky: Cesta k lepšímu orgasmu

Mnoho žen na celém světě má problém, o kterém rozhodně rády nemluví – nemohou totiž dosáhnout orgasmu.

Podle lékařských studií dokonce každá desátá žena nikdy orgasmus nezažila. Důvody tohoto problému jsou různé – psychické potíže, negativní sexuální zážitky z minulosti nebo zdravotní obtíže. Pokud jste orgasmus nikdy neprožila nebo chcete pocit vyvrcholení prožít intenzivněji, zkuste Kegelovy cviky.

Arnold Kegel (1894–1981) byl uznávaný americký gynekolog, který začal v roce 1948 pomáhat svým pacientkám, které po porodu trápil únik moči. Doktor Kegel totiž přišel na to, jak posílit svaly pánevního dna (pochva, močová trubice a konečník), což mělo poporodní problémy odstranit. Gynekolog ještě tentýž rok napsal odborný článek, ve kterém zmínil i své cviky, které za nějaký čas už nesly jeho jméno. Kegelovy cviky skutečně odstranily nežádoucí inkontinenci a brzy se objevil i další účinek těchto cvičení – lepší schopnost dosažení orgasmu.

magazin.cz

 

Kegelovy cviky nejsou náročné a může je tak provádět žena v každém věku. Posilovány jsou svaly pánevního dna, prakticky se zpevní všechny svaly vedoucí od kostrče až ke stydké kosti, kolem konečníku a vagíny. Pokud všechny tyto svaly posílíte, máte postaráno o lepší sexuální prožitek. Při orgasmu totiž dochází k rytmickým stahům svalů pánevního dna a je tedy logické, že čím víc budou zpevněny, tím intenzivněji ucítíte vaše vyvrcholení. Posílení svalů v oblasti vagíny jistě uvítá i váš partner, protože mu stažením svých poševních svalů můžete lépe „obejmout“ jeho penis. Svaly pánevního dna označil proto sexuolog Bryce Britton jako „svaly lásky“ a ženám poradil právě Kegelovy cviky k tomu, aby zažívaly co nejintenzivnější orgasmus.

A jak se vlastně Kegelovy cviky provádějí? Základem cvičení je stahování svalů pánevního dna, které se dá praktikovat v jakoukoli dobu a na jakémkoli místě. Nejjednodušší cvik spočívá ve stahování a následném povolování svalů tak, jako kdybyste chtěla přerušit močení. Toto cvičení provádějte několikrát za sebou a poté nechte nějakou chvíli svaly uvolněné. Časem dokážete již posilněné svaly stahovat a povolovat rychleji.

Náročnější cvičení se zaměřuje přímo na poševní svaly. Ty začněte velmi pomalu zatínat tak, že stahujete nejprve svaly kolem poševního vchodu a pomalu pokračujete dále, hlouběji do pochvy. V některých publikacích je tento cvik popsaný takovým způsobem, že si máte představit v pochvě výtah nebo nějaký předmět, který chcete poševními svaly vytáhnout nahoru. Stejně pomalu, jako jste svaly zatínala, je povolujte. Toto cvičení by se opět mělo několikrát opakovat.

V soukromí pak můžete vyzkoušet cvik, při kterém si do pochvy vsunete prst a snažíte se ho svaly co nejvíce stisknout a následně všechny poševní svaly povolit. Při správném provedení tohoto cviku byste měla během zatnutí svalů cítit, že se pánevní dno dostane o trochu výše než  je umístěno v klidu. Celý cvik opět opakujte.

magazin.cz

 

Kegelových cviků je samozřejmě celá řada, najít je můžete v mnoha odborných publikacích. Pokud správné cviky provádíte minimálně dvakrát denně, měla byste po osmi až dvanácti týdnech zaznamenat pozitivní změny ve vašem sexuálním životě. Některé ženy prožívají lepší orgasmus již po čtyřech týdnech praktikování Kegelových cviků. Podle lékařů pomohly Kegelovy cviky až 80% žen dosáhnout snadněji vyvrcholení.

Nejčastější chybou při praktikování Kegelových cviků je zatínání stehenních, hýžďových svalů nebo svalů podbřišku místo svalů pánevního dna. Tohoto omylu se většinou dopouští ženy, které se cvičením teprve začínají. Časem ale většinou přijdou na to, které svaly je potřeba posilovat.

Účinky Kegelových cviků uvítají ženy i muži. Při posílení svalů pánevního dna totiž bude sex příjemnější pro oba. U žen po porodu zmizí především problém s únikem moči. Dále se zlepší schopnost dosáhnout orgasmu. Ty ženy, které s tím neměly problém, zase budou vyvrcholení prožívat intenzivněji. S pevnějšími svaly pánevního dna se zlepší i prokrvení této části těla, což se projeví větší citlivostí. Zároveň se u ženy při vzrušení vytvoří více sekretu a lepší sex je pak zaručen. Muži zase zažívají silnější erekci a snáze lze ovlivnit i oddálení ejakulace. Díky Kegelovým cvikům tak zažívá lepší sex mnoho párů po celém světě.
 

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2