Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Angelina Jolie / foto: cinemafestival / Shutterstock.com

Angelina Jolie přišla o prsa!

Zpráva o hereččině podstoupení dvojité mastektomie přišla jako blesk z čistého nebe. Angelina Jolie totiž o záměru preventivního odstranění obou prsů dosud veřejně nikdy nemluvila.

Jolie zákrok podstoupila z preventivních důvodů, riziko onemocnění rakovinou prsu u ní bylo extrémně vysoké, dosahovalo závažných 87 %.

Angelina má s tímto onemocněním spojenou bolestnou ztrátu své maminky, která zemřela v pouhých 56 letech. Jelikož v sobě i Jolie nosí vadný gen BRCA1, který kromě rakoviny prsu zvyšuje i riziko propuknutí rakoviny vaječníků, v budoucnu si nejspíš nechá odejmout i je. Chce tak u sebe včas minimalizovat možný výskyt rakoviny a zároveň doufá, že podobně ohrožené ženy mohou z její zkušenosti čerpat.

O prsa ale herečka úplně nepřišla. Podstoupila operaci, při které jí byla její vlastní prsní žláza odstraněna a zároveň nahrazena implantátem. Fanoušci se tak nemusí obávat, že by přišli o křivky svého idolu. S nahotou před kamerou neměla Jolie nikdy žádný problém. I díky svému přirozenému přístupu k milostným a jinak odhaleným scénám ji režiséři s oblibou obsazovali do svých filmů. Zda bude přijímat role vyžadující svlékání i poté, co si nechala odstranit obě ňadra kvůli riziku rakoviny, je ale nyní ovšem ve hvězdách. Její přírodní ženské přednosti ale stále zůstanou zvěčněné ve snímcích jako Foxfire, Gia nebo Sedmý hřích.

magazin.cz

 

Angelina Jolie je jednou z nejúspěšnějších, ale také nejotevřenějších hereček Hollywoodu. Je dcerou taktéž uměním se zabývajícího páru, herce Jona Voighta (který je držitelem Oskara) a herečky Marcheline Bertrand. Není tedy velkým překvapením, že k hraní se dostala už velmi brzy. V pěti letech si odehrála svůj filmový debut v titulu Lookin' to Get Out (ve kterém si zahrál i její otec). O šest let později započala svá studia na Lee Strasberg Theater Institute.

Showbusinessu se věnovala i nadále, přestože její dětské sny tomu vůbec nenasvědčovaly. Angelina se totiž toužila stát ředitelkou pohřebního ústavu. Ale její přání naštěstí nedošlo naplnění. Již v šestnácti letech působila jako profesionální modelka v New Yorku, Los Angeles a Londýně. Kromě toho se objevila ve videoklipech hudebních umělců, jako jsou Rolling Stones, Meatloaf, Lenny Kravitz a dalších. Nadále se také věnovala studiu herectví. Vstoupila na prestižní Met Theathre Group (mezi absolventy tohoto institutu patří například Holly Hunter nebo Ed Harris).

Mezi její první úspěchy na poli filmu patří například vedlejší postava ve sci-fi Cyborg 2: Glass Shadow. Právě díky tomuto titulu si jí všimli tvůrci filmu Hackers a Angelina získala hlavní roli. Dnes už má Angelina na svém kontě desítky úspěšných filmů a dávno tak vystoupila ze stínu svého slavného otce.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!