Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Smrt při skoku bez padáku a nebezpečné kravské lejno

Smrt jednou potká každého z nás. Některá úmrtí jsou však velmi kuriózní. Známe hned několik případů snad nejbizarnějších úmrtí, nad kterými zůstává rozum stát.

Smrt potkala jistého Ivana McGuira. Ten byl velmi zkušeným parašutistou, ve svých pětatřiceti letech již měl za sebou více než osm set úspěšných seskoků s padákem.

McGuirův seskok v roce 1988 se uskutečnil nad Severní Karolínou, mělo se jednat o výjimečný seskok. Ivan McGuire chtěl tehdy natočit instruktážní video. Speciální kamera měla zachytit seskok instruktora se studentem. Letadlo tedy se všemi pasažéry vystoupalo do výšky tří kilometrů. V tu chvíli z letadla McGuire vyskočil, následoval ho lektor a pak žák. Dvěma posledně zmíněným se bez problémů otevřely padáky a McGuire zatím vše zaznamenával na kameru. Když přišel čas na otevření padáku, McGuire se snažil najít šňůry od padáku. Najít je však nemohl, v letadle se věnoval přípravám na natáčení a vůbec si neuvědomil, že pak vyskočil bez padáku.

 

magazin.cz

 

Také umění může být životu nebezpečné. Přesně to se stalo v roce 1991. Tehdy dva přátelé a nadaní výtvarníci jménem Christo a Jeanne-Claude umístili v Kalifornii a Japonsku několik tisíc velkých slunečníků v modré a žluté barvě. Slunečníky měřily šest metrů do výšky, v průměru dosáhly rozměru devíti metrů. Obří slunečníky brzy přilákaly turisty. Mezi nimi byla i Američanka jménem Lori Rea Keevil-Mathewsová. Ta na svou zvědavost doplatila. Unikátní umělecká výstava byla pod širým nebem. V Lorin osudný den foukal silný vítr, který jeden velký slunečník vyvrátil, ten dopadl přímo na turistku a srazil ji tak nešťastně, že byla na místě mrtvá.

Sami výtvarníci chtěli zabránit další tragédii, a proto nechali všechny slunečníky odstranit. Ovšem při odstraňování došlo k další nehodě, tentokrát v Japonsku. Obětí se stal jeřábník, kterého zabil elektrický proud.

 

Z roku 1991 pochází zpráva hned o dvojnásobném kuriózním úmrtí. Tehdy zemřely dvě sestry z Thajska. Sedmapadesátiletá Thajka jménem Yooket Paen se procházela po dvoře statku, uklouzla na kravském lejnu a při pádu se dotkla neizolovaného elektrického vedení. Zásah elektrickým proudem žena nepřežila.

magazin.cz

 

Tím však tragédie ještě nekončí. Nad tím, co následovalo, zůstává rozum stát. Proto toto dvojnásobné úmrtí patří k těm nejkurióznějším vůbec. V den pohřbu totiž sestra zesnulé sousedům chtěla ukázat, jak k nehodě došlo. Nevšimla si však, že exkrement zůstal stále na stejném místě a celá tragická událost se znovu opakovala. Sestry tak zemřely úplně stejným způsobem.

 

V roce 1999 se psalo v deníku The Sun o kuriózní smrti jisté farmářky jménem Betty Stofbsová. Ta tehdy nakládala balík sena na nosič svého mopedu a vydala se krmit ovce. Zvířata však byla v osudný den zřejmě velmi hladová. Sotva žena dorazila na pastvinu, ovce se vrhly na seno. A to stálo Betty život – moped se senem totiž zaparkovala na okraji srázu hlubokého lomu a hladové ovce ji shodily dolů. Podle výsledků pitvy však žena pád ze srázu přežila. Smrt nastala, až když na ni dopadl její moped.

magazin.cz

 

Nehezká smrt potkala v roce 2001 bezdomovce jménem Gregory Biggs z Texasu. Při procházce městem ho srazilo auto, které řídila opilá a udrobovaná Chante Jawan Mallardová. Muž tehdy proletěl předním sklem a zůstal v něm zaklíněný. Řidičku to moc nerozrušilo a Gregoryho si odvezla až do garáže. Místo, aby muži bývalá zdravotní sestra pomohla a zavolala lékařskou pomoc, šla se věnovat erotickým hrátkám se svým přítelem. Ten pak druhý den našel v garáži mužovo mrtvé tělo. Chante se prý bezdomovci několikrát omlouvala, nenapadlo ji však mu nějak pomoci. A protože muž utrpěl vážná, ne však smrtelná zranění, umíral několik hodin. Řidička byla odsouzena na padesát let vězení.

 

Tragédie potkala rodinu osmatřicetileté Matjesy Weberové. Ta v říjnu roku 2006 přišla domů z práce, chvíli mluvila se svou matkou a pak jako by se po ní zem slehla. Protože se její matka bála, že dceru někdo unesl, kontaktovala policii a začalo pátrání po ztracené ženě.

Sestra Matjesy si však zanedlouho všimla silného zápachu v domě. Zdroj tohoto zápachu se nacházel v knihovně. Podle všeho zapojovala Matjesa novou televizi. Zamotala se jí však hlava a spadla za knihovnu. Matjesa byla drobná žena a následný pád těžké knihovny nemohla přežít.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!