Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Chcete se líbit? Poradíme vám...

Každá žena se chce svému okolí zalíbit, a proto všemožně pečuje o svůj zevnějšek. Některá spoléhá na své osvědčené kosmetické přípravky, jiná věří jenom drahým a luxusním značkám kosmetických výrobků...

Jedno je jisté – každá dáma má nějaké ty své triky a vychytávky, na které nedá dopustit. Některé rady mohou zprvu znít podivně, ale skutečně fungují. Pojďte se na některé z nich podívat a třeba je i vyzkoušet.

 

Jak si poradit s opuchlými očními víčky?

Občas se to asi stane každému. Stačí se v noci špatně vyspat nebo celý večer prohýřit, a hned se druhý den ráno probudíte s opuchlými očními víčky. Pokud ten den zrovna nikam nemusíte a strávíte ho celý doma, nějak to jistě přežijete. Ale co dělat, když musíte jít do práce nebo třeba dokonce na důležitou schůzku? Nepanikařte, pomoc najdete přímo ve vaší kuchyni! S oteklými víčky si totiž dobře poradí plátek okurky nebo třeba brambory. Celé kouzlo je v tom, že okurka či brambora vaše oči ochladí, a tak otok rychle ustoupí.

 

Kávový peeling proti celulitidě

Dámy, objevily jste na svém těle první známky celulitidy? Nepropadejte panice! Uvařte si silnou kávu a po jejím vypití vám na dně hrnečku zůstane skvělý peeling proti celulitidě, tedy vlastně lógr. Jím si promasírujte onu pomerančovou kůži, případně ho nechte na těle chvíli působit. Kávová sedlina pak také skvěle odstraní odumřelé částečky kůže.

magazin.cz

 

Stop puchýřům

Možná se to už někdy stalo i vám. Boty vypadaly v obchodě na vašich nohách tak nádherně, ovšem stačilo v nich vyjít na krátkou procházku a hned se objevily puchýře. Jak nepříjemné! Pokud chcete tomuto problému předejít, vezměte si na pomoc vazelínu. Tou si potřete místa, kde se vám nejčastěji objevují puchýře. Tímto jednoduchým trikem docílíte toho, že se při chůzi sníží tření mezi botou a chodidlem. A na puchýře můžete zapomenout.

 

Rozmazaná řasenka

Při líčení, a to zvláště ve spěchu, se snadno řasenka otiskne na horní oční víčka. Zkušenost s tím má asi každá žena. A protože jsou dámy vynalézavé, přišly některé z nich s poněkud netradiční vychytávkou, která ovšem vážně funguje. Během malování řas stačí přiložit na horní oční víčko malou kávovou lžičku. Lepší je lžička plastová, která nestudí. Přebytečná barva z řasenky se otiskne právě na lžičku a je tak po problému.

magazin.cz

 

Lak na nehty a bublinky

Žádnou ženu jistě nepotěší, když se jí v laku na nehty vytvoří malé nevzhledné bublinky. Ale zkoušely jste někdy pátrat po tom, proč se to vlastně stává? Důvodem je vysoká teplota. Pokud totiž budete mít lak na nehty uložen v příliš teplých podmínkách, vzniknou již zmíněné bublinky. Proto není vůbec od věci dát lak na chvilku před jeho použitím třeba do ledničky. Výsledkem bude jeho hladké nanášení bez nežádoucích bublinek.

 

Majonéza místo kondicionéru

Potřebujete zlepšit kvalitu svých vlasů, ale nemáte zrovna po ruce kondicionér? Nevadí, pomoc můžete najít i u sebe v kuchyni. Třeba taková majonéza prý dokáže zázraky. Stačí ji vetřít do vlasů, nechat pár minut působit a opláchnout.

magazin.cz

 

Rychlá manikúra

Chcete si nalakovat nehty, ale nemáte tolik času, abyste čekaly, než na nich lak uschne? Tak právě pro vás je určena následující rada. Po natření laku prsty namočte do studené vody a chvíli tak vydržte. Až ruce z vody vytáhnete, měl by být lak na nehtech zaschlý.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!