Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Šokující rada: Pomozte dětem masturbovat!

Kontroverzní příručka nazvaná Korper, Liebe, Doktorspiele (“Tělo, láska, doktorské hry”), která byla poprvé vydána v Německu, kde ji ale později zakázali, se nyní objevila ve Švýcarsku.

Nabízí ji Kinderschutz Schweiz, nezávislá švýcarská organizace pro prevenci sexuálního násilí. Kniha mimo jiné doporučuje masáže sexuálních orgánů dětí ve věku mezi jedním a třetím rokem.

V Německu ale kniha vzbudila odpor v části veřejnosti, pobouřené matky a organizace dohlížející na morálku knihu označily za pamflet nabádající k zneužívání dětí.

Proč? Stačí jen chvíli citovat. V jedné kapitole knihy se například dočtete: “Vagína a obzvláště klitoris přitahuje pozornost díky tomu, jak je rodiče pojmenovávají a jak se jich prakticky nedotýkají. To je důvod pro to, že u dívek není rozvinuta hrdost na jejich sexualitu.”

Znovu se vynořila
Masivní protesty rodičovských sdružení a policejní zkoumání knihy nakonec vedly k zákazu brožury v Německu.

Nyní se ale objevila ve Švýcarsku a její kritici požadují úřední zákaz i zde. Mluvčí švýcarské kanceláře sociálního pojištění, sociální a rodinné politiky k tomu řekl: ”Byli jsme úplně zmatení, když jsme četli rady obsažené v této knize. Požádali jsme organizaci, který je zodpovědná za její vydání, aby znovu zvážila její obsah.”

Co na to říkáte?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 382