Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
cyklistika / foto: shutterstock

Zimní cyklistika

Pokud bychom se někoho zeptali, jaký sport se pojí se zimním obdobím, pravděpodobně by slovo cyklistika nezaznělo. Nebylo by se čemu divit.

Většina cyklistů se věnuje svému koníčku převážně na jaře a v létě, kdy jsou zvolené trasy bez problému průjezdné a teplota vzduchu rozhodně není tím důvodem, kvůli kterému jízda končí. Leda, že by byla příliš vysoká.

Jsou však mezi námi i nadšenci, kteří svá kola neukládají k zimnímu spánku a s radostí na ně nasedají i v chladném či mrazivém počasí. Pravdou je, že možnosti pro ježdění již mohou být omezené, ale „zimní cyklisté“ na oplátku vítají menší frekventovanost silnic. 

Jak se připravit?

Zimní cyklistika ovšem vyžaduje důkladnější přípravu. Na co si tedy dávat pozor? Rizikovými faktory jsou zejména chlad a mráz. V první řadě je tedy důležité správné oblečení. To by se mělo zakládat na tzv. teorii tří vrstev. Vrstva sací má nejdůležitější funkci, a to dokonalým způsobem odvádět vlhkost. Isolační vrstva odvádí vlhkost dál a udržuje vytvořené teplo. Ochranná vrstva nesmí profouknout, ale zároveň musí být schopna odstranit vyprodukovanou vlhkost. 

V nabídce našeho e-shopu www.proficyklodresy.cz si vyberete zimní cyklistické oblečení, které ochrání vaše zdraví, a vy se tudíž nebudete muset obávat, že na vaši cyklistickou vášeň doplatíte dny strávenými pod peřinou za přítomnosti horkého čaje.

Zimní cyklistický set s výbornými termoizolačními vlastnostmi a ALO membránou, který je vhodný jak pro muže, tak i pro ženy, obsahuje dlouhé fleecem zateplené kalhoty a fleecem zateplený cyklistický dres (bundu). Kalhoty s jemnou výplní umožňují velice pohodlné posezení a díky povolení délky šlí se dokonale přizpůsobí vaší postavě. Bunda se zipem po celé délce je vybavena třemi zadními kapsami.

Další nedílnou součástí zimní cyklistiky jsou kvalitní rukavice. Z našeho sortimentu si vyberete ty nejideálnější pro vaši sportovní vášeň. Rukavice jsou ze vzdušného a rychleschnoucího materiálu a obsahují také antibakteriální složku. Kromě zimní cyklistiky jsou zároveň vhodné i ke spinningu.

Nepodceňujte výbavu pro zimní cyklistiku a pořiďte si kvalitu! Odměnou bude nejen výrazně lepší sportovní zážitek, ale také ochrana vašeho zdraví. 

Neváhejte a navštivte e-shop s cyklistickými potřebami www.proficyklodresy.cz.

K tomuto článku není otevřena diskuze