Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
bydlení ilustrační obrázek / foto: shutterstock

5 NEJOBLÍBENĚJŠÍCH STYLŮ BYDLENÍ PRO ROK 2017

Rádi byste do svého stávajícího bydlení přinesli novou svěžest nebo hledáte inspiraci pro zařízení bydlení nového? Hitem jsou především tlumené tóny v kombinaci s bílou a přírodní materiály.

Přinášíme vám přehled 5 největších trendů, které v letošním roce vládnou ve světě bydlení.

1  Bohémský styl

Bohémský styl, nebo také zkráceně boho, je už od loňského roku opět v kurzu. Postupně se z šatníků přesunul i do bydlení. Skloubí v sobě uvolněnost bohémů 19. století, nevázanost hippies a jemnou ženskost. Je plný květin, přírodních materiálů, tlumených i výrazných barev. Boho je avantgardní a dobrodružný. Nemusíte se bát kombinovat zdánlivě neladící kusy nábytku či nádobí. Volte různorodé doplňky, rustikální sedací soupravy a vše dolaďte zelenými rostlinami a květinovými motivy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: pinterest.com

2  Industriální styl

Neomítnuté cihlové nebo betonové stěny, převládající černá a bílá, kov a dřevo. To jsou základní prvky u nás ne tolik rozšířeného industriálního stylu. Setkat se s ním můžete především u nově otevíraných pražských kaváren a menších restaurací. Pokud se vám líbí  minimalistický, čistý a jednoduchý design, industriální styl by mohl oslovit právě vás. Primárně využívaným materiálem je kov, který doplňuje především dřevo, kámen nebo sklo. V interiéru zpravidla nenajdete výrazné barvy, ale spíš odstíny šedé, černé, bílé, tmavě zelené nebo tmavě modré. Industriální styl se vyjímá především ve větších otevřených prostorech plných denního světla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zdroj: pinterest.com

3  Minimalistický styl

Tento styl poznáte především díky jeho zdánlivé strohosti. Čisté linie, střídmost, orientace na funkcionalitu a praktické využití rezonují celým minimalismem. Do vašeho domu nebo bytu přinese hlavně vzdušnost a lehkost, je proto ideální volbou pro menší prostory. Dejte vale většině dekorací, koberce, záclony nebo ubrusy v prostoru nehledejte. Naopak sáhněte po jednoduchých kusech nábytku z kvalitních materiálů, využijte maximálně tři barvy, nemusíte se ovšem vyhýbat těm zářivým či výrazným.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: pinterest.com

4  Moderní styl

Moderna neznamená jen bílá a černá a prapodivné tvary. Moderní styl je představitelem hravosti, dynamičnosti a praktičnosti. Některé prvky v interiéru mohou působit futuristicky, počítá se zapojením moderních technologií, kupříkladu chytrých telefonů. Interiéry mohou být plné jasných teplých barev, extravagantních doplňků a materiálů jako jsou plast, umělá kůže nebo dokonce mramor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: pinterest.com

5  Eko styl

Společnost si čím dál více uvědomuje svou odpovědnost za životní prostředí a tyto nálady se projevují nejen ve stavbě ekologických domů, ale také ve výbavě interiérů. Eko styl dbá na to, aby využívané materiály byly šetrné k přírodě, byly recyklovatelné nebo již recyklované. Kromě zaměření na ohleduplnost ovšem se stylu neexistují žádná pravidla. Váš interiér potom může být laděn jak do zemitých tónů, tak do svěžích zelených, žlutých, oranžových nebo červených barev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: pinterest.com

Pokud vás některý z uvedených stylů oslovil nebo se vám zamlouvají alespoň některé jejich prvky, neváhejte je vyzkoušet právě u vás doma. Především ve shonu velkoměsta vám interiér doplněný o přírodní materiály může navodit pocit relaxace a pohody. Život ve městě ovšem může být vyčerpávající, i když vás doma čeká oáza klidu. V případě, že vám projíždějící automobily, autobusy nebo tramvaje už tak říkajíc lezou na nervy, možná je načase změnit prostředí a dopřát si komfort, který nabízejí příměstské oblasti. Ty, které se nacházejí v okolí Prahy, jsou ideálním kompromisem mezi rušným centrem a samotou.

Hledáte-li právě takovou lokalitu, ideálním řešením by právě pro vás mohly být byty v Horoměřicích za Prahou. Okouzlující klid, ale výborná občanská vybavenost a snadná dostupnost do centra města, jsou jen některými přednostmi této malebné obce. Horoměřice jsou obklopeny zelenými lukami a lesy, okolí protkané turistickými trasami, které jsou ideální pro víkendové výlety. Ne nadarmo zde právě nyní vyrůstá Rezidence Velká Brána, která bude poskytovat komfort moderního bydlení v srdci přírody.

 

 

K tomuto článku není otevřena diskuze