Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rozvoz květin / foto: Shutterstock

Nedokážete najít správná slova? Povězte to květinou!

Příležitostí pro darování květin existuje celá řada. Nemusí přitom jít jen o narozeniny, výročí nebo Valentýn.

Můžete darovat krásnou kytici i jako symbol poděkování, nebo čistě jen pro radost někomu, na kom vám skutečně záleží. Rozvozy kytic zajistí rychlé a bezpečné darování s malou pozorností i milým vzkazem, kterým dozajista obdarovaného mile překvapíte. Přitom můžete leccos naznačit i samotným výběrem květů.

Darujte květiny ke každé vhodné příležitosti

Za nejoblíbenější květiny se považují rudé růže. Je to proto, že jde o symbol vášnivé lásky a jejich věnování naznačuje skutečně hluboké city. Pomocí vhodně zvolených květů lze totiž k obdarovanému symbolicky promlouvat i v případě, že nedokážete jinak najít vhodná slova. Expresní rozvoz květin zajistí jejich dodání do 90 minut, a tak je možné objednávku vyřídit i na poslední chvíli. Mezi obdarované nemusí přitom patřit jen ženy, v poslední době se stále častěji kytice zasílají i mužům jako pozornost a poděkování.

Barva kytic prozrazuje vaše emoce

O významu zásilky vypovídá barva květin a jejich druh. Odstíny barev vyjadřují lidské emoce. Rudé květy vyznávají lásku, oranžové naznačují touhu a bílé se dávají z upřímného přátelství. Zajímavou variantu představuje kombinace jednotlivých barev. Spojení rudých a modrých naznačuje silnou lásku s projevenou věrností. Fialová barva vyjadřuje pokoru a je vhodná při obdarování někoho, komu chcete upřímně poděkovat. V kombinaci s tmavě růžovou projevíte skutečně hluboký vděk. Naopak světle růžová barva naznačuje romantickou lásku a prvotní projev sympatií. Chcete mít jistotu, že význam barev bude správně pochopen? Doručení květin se postará i o předání vašeho vzkazu.

Každá květina má svůj význam

Darované květiny představují jistý symbol výjimečnosti, a tak byste se při jejím výběru měli snažit vybrat druh, který obdarovaného nejvíc potěší. Kromě barev totiž velmi záleží i na druhu květu. Růže jsou symbolem lásky, tulipány projevují přátelství, mečíky jsou vhodné pro pozvání na společnou akci. Pokud darujete lilie, naznačíte pociťovaný obdiv k obdarovanému. Vyjadřují také nezávislost a hodí se proto i k příležitosti dokončení studií nebo k získání nové práce. Orchideje jsou pro zasněné duše a frézie zase mohou působit jako pozvání k nezávazné zábavě. Pokud objednáte květiny online, můžete k nim připojit i milý dárek v podobě čokolády, šampaňského nebo plyšového zvířátka.

K tomuto článku není otevřena diskuze