Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Chtějí muži bohyni sexu, nebo kuchařku?

Jak chtějí muži, aby vypadala ideální žena? Bohyně se sexappealem nebo hospodyňka, která denně vaří večeři? Liší se ideální žena současnosti od ženy snů našich otců?

V roce 1955 se perfektní žena poznala podle toho, že denně stála na stole teplá večeře, pak z upravených natupírovaných vlasů vystrčila ouško, aby mohla poslouchat o manželově veledůležitém dni.

V současnosti to mnohem častěji znamená, že má žena v ledničce dostatek kvalitního vína, aby si spolu mohli dát skleničku, když se doma sejdou. Moderní žena urazila za půl století od ideálu obětující se manželky dlouhou cestu.

Vařte, nestěžujte si
Příručka pro správné manželky, která vycházela v roce 1955 ve Velké Británii, obsahuje takové rady jako: “Mějte připravenou večeři. Naplánujte si ji alespoň den předem, aby měl váš manžel  připravené na stole skvělé jídlo ve chvíli, kdy se vrátí z práce.”

Jinde se zase píše: “Nestěžujte si, pokud se vrátí domů pozdě nebo bude muset zůstat pryč přes noc. Uvědomte si, že celý den dře a musí si odpočinout.”

Rodinný mozek
V průzkumu se ptali mužů, co by podle nich měla perfektní žena zvládat především. Dvě třetiny odpověděly, že by se měla postarat rodinné peníze, což je role, která v padesátých letech příslušela výhradně mužům.

I jídlo zůstává důležitou cestou do mužova srdce, což potvrdilo 48 % dotázaných, kteří vaření kladou na vrchol požadavků perfektní ženy. Polovička mužů požaduje od své manželky, aby se staraly o takové detaily, jako kdy má jejich matka narozeniny. Ale jen 9 % požadovalo, aby ženy uměly péct.

Ovšem zdá se, že ne všechny ideály padesátých let vymizely. Přání ´nestěžovat si, když manžel večeří mimo domov nebo jde blbnout s kamarády´ vzala za své více než polovina moderních mužů, kteří řekli, že mít moci čas sám na sebe je hlavní zásada.  

Co myslíte, že by měla zvládat současná žena?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 214